kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İlk öğretmenden gençlere mesaj

Giriş Saati : 22.11.2008 13:50
Güncelleme : 22.11.2008 23:43
Yeni Haber
Türkiye'nin ilk kadın öğretmenlerinden Refet Angın, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü hasta yatağında karşılayacak olmasına rağmen halen gençleri düşünüyor. Angın, ''Gençlere mesajım, Atatürk'ü anlatsınlar. Atatürk kimdir, ne yapmıştır bunu iyi bilsinler'' dedi.

Hayatını eğitime adayan 94 yaşındaki Angın, Türk Böbrek Vakfına bağlı İstanbul Özel Hizmet Hastanesinde yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yaklaşık 2 yıldır tedavi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Onursal Danışmanı da olan Refet Angın, bu yıl da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü hastanede kutlayacak.

Angın, nefes almakta sıkıntı çektiğini, bunun dışında önemli bir sorunu bulunmadığını söyledi. Öğretmenliğe 17 Eylül 1936'da başlayan, öğretmen, müdür yardımcısı ve müdür olarak Anadolu'nun pek çok yerinde görev yapan Angın, Atatürk'ü yakından gördüğünü, her nefes alışında aklına Atatürk'ün geldiğini anlattı. Angın, Öğretmenler Günü dolayısıyla düşüncelerini şöyle dile getirdi:

''Gençlere mesajım, Atatürk'ü tanısınlar, anlatsınlar. Atatürk kimdir, ne yapmıştır bunu iyi bilsinler. Ben hayatım boyunca onu anlattım. Biraz iyileşince toplantılara katılıp yine Atatürk'ü anlatmak istiyorum. Hepiniz Atatürk'ün kim olduğunu çok iyi öğrenin. Ben Atatürk çocuğuyum. Tarih öğretmeni olarak yıllarca hizmet ettim. Atatürk mükemmel bir insandı. Hala yanlış hareket edenleri anlayamıyorum.''

ANGIN'A VEFA BORCU

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk de, vakıf olarak Refet Angın'ın bakım ve tedavisini üstlendiklerini ve 2 yıldır bu hizmeti verdiklerini belirterek, ''Biz toplum adına Refet Angın'a vefa borcumuzu ödüyoruz. Ondan aldığımız feyzin karşılığı olan vefa borcumuz bu'' dedi.

Erk, Angın'ın yaşına bağlı olarak bazı rahatsızlıklar ve sıkıntılar yaşadığını, özellikle nefes darlığı konusunda şikayetleri bulunduğunu dile getirerek, ''Türkiye'de kaç tane Refet Angın kaldı? Ona tüm tıbbi ve ev şartlarını yaratmaya çalışıyoruz hastanede. O ayakta kalmaya devam etsin ve Atatürk'ü tanıtmak için mesajlar versin istiyoruz'' diye konuştu.

Timur Erk, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Refet Angın için bir tören düzenlemeyi düşündüklerini ve sağlığının el vermesi halinde Angın'ın o törende Atatürk'ü anlatacağını sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERDEN İLK KADIN ÖĞRETMENE VEFA

Gelibolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk öğretmeni Refet Angın'ı (94), İstanbul'da tedavi gördüğü özel hastanede ziyaret ederek, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Gelibolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin, okul müdürü Emine Işıklıgün ve Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan ile birlikte ziyaret ettikleri Milli Eğitim Bakanlığı Onursal Danışmanı da olan Angın, ziyaretin kendisini duygulandırdığını belirtti.

Nefes darlığı rahatsızlığı nedeniyle konuşmakta güçlük çektiği gözlenen Angın, Gelibolu'yu özlediğini, iyi olduğunda Gelibolu'ya gelmek istediğini söyledi. Angın, büyük önder Atatürk'le ilgili anılarını anlatırken de ''Atatürk ile hayatım boyunca birçok kez görüştüm. O'nunla çekilmiş fotoğraflarım var'' dedi.

Okul müdürü Emine Işıklıgün, Rafet Angın'ın elini öptü, Angın'a ''Atatürk Çiçeği'' verdi. Işıklıgün, ''Sevgili öğretmenim, biz sizin büyüdüğünüz topraklardan, Gelibolu'dan bütün öğretmenlerimiz, belediye personeli ve herkes adına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü kutlamaya geldik'' dedi.

Öğretmenler Günü'nde Gelibolu'da Atatürk Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda Angın'ın hayatının çeşitli dönemlerinde Atatürk ile olan karşılaşmalarını canlandıracaklarını ifade eden Işıklıgün, ''Siz Cumhuriyet öğretmeni olarak bizim yolumuzu açtınız. Biz de sizlerin izinden gidiyoruz'' dedi.

Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan ise doktorlarının müsaade etmesi halinde Refet Angın'ı 26 Kasımda Gelibolu'da ağırlamak istediklerini söyledi. Bartan ve öğrenciler de daha sonra Angın'ın elini öperek Öğretmenler Günü'nü kutladı.

(AA)