kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Aysun Kocatürk

'Bu kız ya bir melek ya da şeytan'

Canan İSPİR
22.11.2008
Barış Dönmez cinayetinin kilit tanığı Aysun Kocatürk hakkında, kurbanın ailesi "yalancı tanıklık yaptığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu..
İstanbul Beyoğlu'nda bir gece kulübünde işlenen ve 4 yıldır aydınlanmayan Barış Dönmez cinayetiyle ilgili kilit tanık Aysun Kocatürk hakkında, Barış'ın ailesi yalancı tanıklık iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya, iki oturum önce verdiği ifade hâkimin çekilme talebi üzerine yarım kalan ve zorla getirilme kararının yanlış ilçe emniyet müdürlüğüne gönderilen Aysun Kocatürk katılmadı. Dönmez ailesinin avukatı Enis Coşkun, olayın ardından barın yıkanarak delillerin karartıldığını ve aralarında Academy 14 isimli barın sahibi İzzet Çapa'nın da bulunduğu 17 kişinin yargılandığı dava dosyasının söz konusu cinayet dosyası ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle birleştirilmesini talep etti. Avukat Coşkun ayrıca, iki celse önce dinlenen Aysun Kocatürk'ün verdiği hiçbir adresin gerçekte var olmadığını, poliste ve mahkemede verdiği ifadelerin çeliştiğini iddia etti.

"ARKADAŞI BİLE DENGESİZ DEDİ"
Enis Coşkun, Kocatürk'ün o gece cep telefonunun şarjının bitmesine rağmen cinayet öncesinden ertesi sabaha kadar Ali Günsay ve Güngör Uğurlu isimli arkadaşları ile sürekli görüştüğüne dikkat çekti. Davanın kilit tanığı Kocatürk'ün yalan beyanda bulunarak gerçekleri gizlemeye çalıştığını belirten avukat Enis Coşkun, "Bu kız ya bir melek ya da şeytan. Bir arkadaşı da ifadesinde kendisinin dengesiz ve sürekli yalan söyleyen bir kişiliğe sahip olduğunu beyan etmiştir. Bu tanık söz konusu beyanların cinayetin aydınlatılmasını engellemektedir" dedi. Mahkeme de, suç duyurusunun Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirilmesine hükmetti.
Haberin fotoğrafları