kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Güney Osetya Türkiye'den oyun parkı istiyor

Giriş Saati : 22.11.2008 11:34
Güncelleme : 22.11.2008 23:17
Yeni Haber
Gürcistan'ın 7 Ağustos gecesi operasyon düzenlediği ve Rusya'nın müdahalesi sonrası binden fazla insanın hayatını kaybettiği ve on binlerce kişinin mülteci durumuna düştüğü Güney Osetya'nın yardımına 'Kimse Yok Mu?' derneği koştu. Türkiye'de olduğu gibi dünyanın her tarafında mağdur insanların yanında yer almaya çalışan dernek bu kez 13 ton yardım paketinin yer aldığı TIR'la Güney Osetya sınırına geldi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi ile temaslarda bulunarak ihtiyaç listesi çıkaran derneğin hazırladığı TIR Kuzey Osetya'nın başkenti Vladikavkaz'a ulaştı. Yardım malzemeleri arasında 200 aileye yetecek gıda, 1000 aileye göre hazırlanan bay-bayan ve çocuk giyim yer alıyor. Bölgede sağlık malzemesi de getiren dernek bin 500 sağlık ürününün yer aldığı paketleri mültecilere ulaştırılmak üzere Rus ve bölge yetkililerine teslim etti.

Vladikavkaz'a gelen derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özkara ve beraberindeki heyet Kuzey Osetya Azınlıklar Bakanı Taymuraz Kasayev, Güney Osetya Olağanüstü Hal Bakanı Anatoliy Bibilov ve bir çok yetkili tarafından karşılandı. Gün içinde Küzey Osetya Olağanüstü Hal Bakanı ve Çalışma Bakanı ile görüşme gerçekleştiren Kimse Yok Mu ekibi geleceğe yönelik yapılabilecek projeleri de ele aldı. Ziyaretin ikinci gününde Vladikavkaz Gümürük Kapısı'nda Güney Osetya yetkililerle bir araya gelen Kimse Yok Mu ekibi getirilen yardım malzemelerini tanıtarak yükü teslim etti.

Rusya'da ve Güney Osetya'da samimi karşılamaların kendilerini duygulandırdığını anlatan Özkara, "Türkiye'den geldiğimizi duydukları zaman ayrı bir sevinç, ayrı bir heyecan duydular. Belki bugüne kadar Türkiye'ye karşı teşr-i mesaileri olmamış böyle yardım faliyetleriyle gelinmemiş. Dünyada bölgeye gelen ilk sivil toplumu sanırım biziz. Getirilen yardımdan çok daha önemli olan Türk halkının duyarlılığı idi. İnşallah bu tür yardımların, faaliyetlerin hem Rus hem Osetya hem Türk halkları arasında güzel ilişkilerin gelişmesine ve bu toplulukların bir birilerini daha yakından tanımalarına vesile olacağına inanıyoruz." diye konuştu. Kuzey Osetya yetklilerle görüştüklerini berirten Mehmet Özkara, ziyaret sırasında bakanların: "Türkiye çok anlamlı yardımda bulundu biz bunu bütün Oset halkına anlatacağız." şeklinde duygularını ifade ettiklerini söyledi.

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN PARKI İSTİYORUZ

Türkiye'den gelen yardımın çok anlamlı olduğunu ifade eden Güney Osetya Olağanüstü Hal Bakanı Anatoliy Bibilov, "Türk halkı olarak Türk sivil toplum örgütünün, Güney Osetya halkına bu kadar ilgi göstermesi ve örnek davranışını takdir ediyoruz." dedi. Bibilov sözlerine şöyle devam etti: "Yardımı ulaştıran Türk sivil toplum örgütü Başkanı Mehmet Özkara'ya içten teşekkürlerimi iletiyorum. Hatta kendi aramızda yaptığımız konuşmalarda kendisi Şinvali'de coçukların oynayabilecekleri avluların yapılması ele alınmıştı. Yakın zamanda da bunun gerçekleşeceğine inanıyoruz."

Güney Osetya yetkilileri ile görüşmeler sırasında ülke yönetiminden gelen oyun parkı talebini de olumlu yanıt veren "Kimse Yok Mu" derneği yetkilileri hava şartlarının müsait olduğu en kısa zamanda Şinvali'de çocuklara yönelik oyun parkını inşaa edecekleri sözü verdi.

Gezinin son kısmında ise "Kimse Yok Mu" ekibi 2004 yılında Beslan'da yaşanan terör saldırısı sonucu yarısı çocuk 350 kişinin öldüğü trajediden sonra kurulan "Melekler şehri" adlı mezarlığı ziyaret etti. Mehmet Özkara Beslan Trajedesini simgeleyen anıta çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

CİHAN