kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Web kamerasında intihar etti

Giriş Saati : 22.11.2008 09:42
Güncelleme : 22.11.2008 23:17
Yeni Haber
Amerika'nın Florida eyaletinde 19 yaşında bir gencin, web kamerasını açarak arkadaşları kendisini izlerken intihar ettiği bildirildi.

Florida'nın Broward County adlı kasabasında gerçekleşen intihardan önce Abraham Biggs adlı gencin, kendine ait günlüğünden intihar edeceğini de duyurduğu belirtildi.

Broward County polisinden Wendy Crane adlı dedektif, Abraham Biggs'in uyuşturucu, benzodiazepin ve uykusuzluk hastalığına karşı kullanılan yatıştırıcı ilaçlardan alarak zehirlenme sonucu öldüğünü açıkladı.

Biggs intihar ettiği sırada ise bir vücut geliştirme sitesinden kendisinin izlendiği belirtildi. Bazıları onu intihar etmeye teşvik ederken bazılarının ise vazgeçirmeye çalıştığı, bazılarının ise Biggs'in içtiği ilaçların yasal olup olmadığı konusunda tartıştığı aktarıldı. Crane, bir kişinin sitenin yöneticisine olayı haber verdiği ve bu kişinin de çocuğun yerini bularak polise haber verdiğini söyledi.Ancak polisin, Biggs'in evine geldiğinde kendisinin ölmüş olduğu kaydedildi.

AİLESİ, İNTİHARI SEYREDENLERE ÇOK KIZGIN

ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.

Üniversite öğrencisi Abraham Biggs'in, sanal izleyicilerin gözü önünde intihar etmesi karşısında dehşete düşen ailesi, izleyicilere ve intiharın yayımlanmasına geçit veren internet sitesini işletenlere ateş püskürdü ve Biggs'i kurtarmak için hemen harekete geçmemekle suçladı.

Bilgisayar kamerasıyla iletişim kuran bazı kullanıcıların, Biggs'i intihardan vazgeçirmeye çalıştığı, bazılarının ise olayın bir şakadan ibaret olduğunu düşündüğü, durumun ciddiyetini kavrayan birkaç kişinin ise polise haber verilmesi amacıyla internet sitesini uyardıkları belirtilmişti. Ancak polis, Biggs'in intihar niyetini diğer kullanıcılara anlatmasından 12 saat sonra olay yerine gitmiş ve polisin geliş anının da bilgisayar kullanıcıları tarafından izlendiği ifade edilmişti.

Biggs'in ilaç alarak intihar edişine, saatlerce hiçbir şey yapılmadan seyirci kalınmasına anlam veremeyen ve kızan kızkardeşi Rosalind, "Böyle olmamalıydı" dedi.

Görüntüleri izlemek istemediğini söyleyen baba da oğluyla iyi arkadaş olduklarını belirtti ve internette böyle bir şeye izin verilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Biggs'in intiharını kaç kişinin izlediği konusunda bilgi vermeyen Justin.tv adlı siteyi, geçen ay 672 bin kişinin ziyaret ettiği kaydedildi.