kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Korsanlara karşı cihat

21.11.2008
90'dan fazla gemiye saldıran korsanlara askeri operasyon beklenmedik bir yerden geliyor! Somalili militanlar 'Müslümana saldırdıkları için' korsan avına çıktı..
Bir yılı aşkın süredir bölgedeki deniz ticaretinin korkulu rüyası haline gelen korsanlara karşı savaş açtılar! Savaşı açan NATO güçleri ya da bir ülke değil. Kendi memleketlileri. Yani Somalili militanlar. Nedeni ise korsanların "Müslüman kardeşleri Suudi Arabistan'a ait bir gemiyi kaçırması"... Suudi bandıralı "Sirius Star" adlı yük gemisinin götürüldüğü Haradhere kentinde militanlar "korsan avına" çıktı. Yabancı basına adını vermeden konuşan bir aşiret lideri, ağır silahlı militanların kentte korsanları arayıp kol gezdiğini söyledi.

'KENTTE DEVRİYE GEZİYOR'
"Bir Müslüman gemisine saldırdıkları için korsanları vuracaklarını söylüyorlardı" diyen aşiret lideri, 4 büyük kamyonete doluşmuş militanların kenti bir uçtan diğerine devriye gezdiğini de anlattı. Petrol şirketi Aramco'ya ait 2 milyon varil ham petrol taşıyan Sirius Star ve 25 kişilik mürettebatını bırakmak için korsanlar tam 25 milyon dolar fidye talep ediyor. Şirket yetkilileri geminin taşıdığı petrolün 100 milyon dolar değerinde olduğunu belirtiyor.

25'LİK GANİMET ZENGİNLERİ
Güney Doğu Afrika ülkesi Somali'de şeriat getirmek isteyen İslamcı militanlar, hükümete karşı iki yıl önce silahlı ayaklanma başlattı. 9 milyon nüfuslu ülkede iç savaşta 10 bin kişi öldü. 20-25 yaşlarındaki korsanlar bu yıl 90'dan fazla gemiye saldırdı, 50 milyon dolar fidye alacakları tahmin ediliyor. Öte yandan, Somalili korsanların, iki ay önce el koydukları Yunan armatöre ait kimyasal madde taşıyan tankeri serbest bıraktığı bildirildi. Liberya bandralı gemi Aden Körfezi'nde 25 Eylül'de kaçırılmıştı.