kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Oğulları elinden alınan annenin mücadelesi

Giriş Saati : 19.11.2008 17:19
Güncelleme : 19.11.2008 23:08
Yeni Haber
Almanya'nın Paderborn kentinde yaşayan ve 2 oğlu Alman Gençlik Dairesi (Jugendamt) tarafından elinden alınan Yasemin Kul (43) adlı Türk anne, çocuklarını geri alabilmek için hukuk mücadelesi veriyor.

Kul, "ayrıldığı eşinin verdiği yalan ifadeler nedeniyle elinden alınan Oğuzhan (13) ve Mustafa (10) adlı çocuklarını geri almak için 2 yıldan bu yana hukuk mücadelesi verdiğini" belirterek, bu konuda kendisine yardım edilmesini istedi.

İki kardeşin Gençlik Dairesi'nde ayrı yerlerde tutulduğunu ifade eden Kul, "Korunacakları gerekçesiyle aldıkları çocuklarım için artık bu durum zararlı olmaya başladı. Büyük oğlum Oğuzhan sigara ve alkol kullanıyor. Orada gördüğü baskı karşısında kullandığını söylüyor. Onları oradan kurtarmak için, babalarının yanında kalmasının daha iyi olacağını düşünerek 2007 yılında mahkemeye verdiğim dilekçeye de ret cevabı geldi" diye konuştu.

Paderborn Aile Mahkemesi'nin bu kararını, Hamm Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin de onaylamasıyla hukuk yolunun kendisi için kapanmış gibi göründüğünü ifade eden Kul, "Her iki mahkeme de yanlış kararlar aldı. Avukatım, olayı Karlsruhe'deki Federal Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için hazırlanıyor" dedi.

Kul ayrıca, çocuklarına yeniden kavuşabilmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'ne mektup gönderdiğini de kaydetti.

Olayı uzman olarak yaklaşık 1,5 yıldan bu yana takip eden ve bu konuda rapor hazırlayan Lipstadt Westfaelische Klinik psikiyatri bölümü başkanı ve başhekim yardımcısı Dr. Turan Devrim de bu konuda yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Oğuzhan alkol ve sigara kullanmaya başladı. Esrar kullanımı da söz konusudur. Buradaki yurtlar çocuklara büyük zarar veriyor. Yasemin Kul'u 1,5 yıldan bu yana tanıyorum. Bir uzman olarak Kul'u inceliyorum. Gençlik Dairesi'nin iddia ettiği gibi bir psikolojik sorunu yok. Tam tersine bir anne olarak gerekli tüm şartları yerine getiriyor. Çocuklarına bağlı ve onları alabilme mücadelesi veriyor. Onlara karşı sorumluluklarını çok iyi biliyor.
Gençlik Dairesi'nin iddia ettiği gibi herhangi bir eksikliği yok."

AA