kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Hoşgörü politikası"nda esrar serbest

Giriş Saati : 19.11.2008 17:09
Güncelleme : 19.11.2008 23:08
Yeni Haber
Hollanda'da, belediye başkanlarının yarıdan fazlasının, esrar ve marihuana gibi hafif türde kabul edilen uyuşturucunun tamamen yasal hale getirilmesini istediği bildirildi.

İçişleri Bakanlığının "Binnenlands Bestuur" (Yönetim) dergisi tarafından, sınırlı miktarda uyuşturucu satışına izin verilen dükkanların (coffeshop) bulunduğu toplam 106 belediyeye, esrar ve marihuananın satışına ilişkin görüşleri soruldu.

Derginin sorularını 88 belediye başkanı yanıtladı ve başkanların 54'ü, hükümetin "hoşgörü politikası" altında hafif türde uyuşturucu satışını görmezden gelerek izin verdiği uygulamanın terk edilerek, tamamen yasal hale getirilmesini istedi.

Hafif türde uyuşturucuya yasal izin verilmesini savunan belediye başkanlarına göre, mevcut politika iki yüzlülük içeriyor ve kapalı kapılar ardında uyuşturucu şebekeleri ile yasa dışı uyuşturucu alışverişi yapılıyor. Esrarın serbest bırakılması halinde üretim de yasal hale gelecek ve bu durumda uyuşturucu şebekelerinin bu pazardaki yasa dışı faaliyetlerinin önüne geçilebilecek.

Derginin sorularını yanıtlayan diğer belediye başkanlarından 9'u esrar ve marihuananın tamamen yasaklanmasını savunurken, 25 belediye başkanı mevcut uygulamanın devamından yana görüş bildirdi.

Hollanda;da hafif türde kabul edilen esrar ve marihuana gibi uyuşturucuların üretimi yasak olmasına karşılık özel dükkanlarda kişi başına 5 gram satışına izin veriliyor.

Almanya ve Belçika sınırına yakın belediyelerin çoğu, bu dükkanların turist müşterileri yüzünden önemli sıkıntıların yaşandığını belirterek, mevcut uygulamanın ya tamamen serbest bırakılmasını ya da bu dükkanların şehir dışına çıkarılmasını savunuyor.