kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye'ye zarar veren bize de zarar verir"

Giriş Saati : 19.11.2008 17:47
Güncelleme : 19.11.2008 23:08
Yeni Haber
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ülkesinin Türkiye ile siyasi, ekonomik ve güvenlikle ilgili alanlarda işbirliğini geliştirmeye kararlı olduğunu söyledi.

Bağdat'ta İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve ABD'nin Irak'taki en üst komutanı Ryan Crocker ile görüşen Maliki'nin, burada yaptığı açıklamada "Türkiye, Irak için önemli ve kardeş bir ülkedir.

Türkiye'ye zarar veren bize de zarar verir" dediği belirtildi.

Nuri El Maliki'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada Atalay'ın ziyareti için "Bu ziyaret, terörle mücadelede çabaları birleştirme adına önemli bir adımdır ve PKk'ya karşı koymanın zeminini hazırlayacaktır" denildi.

Beşir Atalay'ın ise görüşmede "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyarette kurulan stratejik konseylerin ve Iraklı yetkililerle yaptığı görüşmelerin, iki ülke arasındaki işbirliğini kolaylaştıracağına" değindiği belirtildi. Atalay'ın görüşmede Ankara'nın, Irak'ın istikrarının ve güvenliğinin sürdürülmesi konusunda Bağdat hükümetine desteğini yinelediği kaydedildi.

Ayrıca Atalay ve beraberindeki heyetin, üçlü görüşmede terörle ve PKK ile mücadelede üç yönetim arasındaki işbirliğini ele aldıkları aktarıldı.

ABD, IRAK VE TÜRKİYE, PKK İLE MÜCADELE İÇİN ÜÇLÜ KOMİTE KURACAK

Irak hükümeti sözcüsü Ali El Debbağ; Irak, Türkiye ve Amerikan yönetimlerinin terör örgütü PKK ile mücadele için üçlü bir komite kurma kararı aldığını söyledi. Beşir Atalay'ın Nuri El Maliki ve Ryan Crocker ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yazılı açıklama yapan Debbağ, komitenin "Irak ve Türkiye'nin istikrar ve güvenliğine yönelik PKK'dan gelen tehditleri izleyeceğini" ifade etti.

Debbağ ayrıca komitenin, PKK'nın Irak içlerinde ve Türkiye sınırındaki faaliyetlerini durdurmak için "güçlü tedbirler" alacağını kaydetti.
Kurulacak komiteye ise İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlık edeceği belirtildi.

CİHAN