kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bir utanç başlığı..

"İSTANBUL'U dinliyorum gözlerim kapalı" diyor Müşfik..
"İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı" diye terennüm ediyorlar, Aylin'le Zafer..
Nasıl gurur duyuyorum.. Bu muhteşem İstanbul benim.. Bu Orhan Veli, bu harika şair benim.. Bu doyulmaz geceyi yaratan güzel insanlar, Atilla, Mehmet, Serdar benim.. Sanata kapılarını yıllardır artarak açan İş Bankası benim.. Bu salonu tıklım tıklım dolduran, hatta bir o kadarı da kapıda kalan güzel insanlar benim..
Ben gurur duymayayım da kim duysun?..
Ben de gözlerimi kapıyorum İstanbul'u dinlemek için ve o "Utanç Başlığı" çıkıyor karanlıkta karşıma..
O günkü Milliyet'in tepesindeki manşet..
"Sokakta kalan orkestra!.."
AKM revizyon için kapatıldı ya.. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası sokakta kalmış.. Koskoca sezonda topu topu 16 konser verebileceklermiş, nerde yer buldularsa.. Gezginci.. Her hafta iki konser verirlerdi oysa..
Dünya tarihi kadar eski, dünya kadar büyük İstanbul'da, 2010 Avrupa Kültür Merkezi İstanbul'da Devlet Senfoni Orkestrası'nın konser vereceği salon yok..
Gel de utanma!..
Olmaz olur mu?.
Tonla salon var, boş duran..
Bu salonları yönetenler utanmaz mı?..
Bunca salon boş dururken, kapı kapı dolaşıp yer bulma yerine "Kapıda kaldık" diye konser sayısını 16'ya indiren Orkestra yöneticileri utanmaz mı?..
Yahu bu ülkede benden başka utanan bir başka insan çıkmaz mı?..
Kültür Bakanı bu işe nasıl el koymaz?..
Ya da Avrupa Kültür Merkezi'nin sahibi Kadir Topbaş?..
Cemal Reşit Rey'in her gecesi dolu mu Başkan?.. Bu orkestra AKM'de her cumartesi 11.00 de, cuma gecesi konserini tekrar ederdi.. Cumartesi sabahları ne var, CRR'de?..
Asker arkadaşım Bedrettin Dalan!..
Yedi Tepe Üniversitesi'ne akustiği ile gurur duyduğun bir konser salonu yaptın. Bana da gezdirdin.. Bu salonu niye açmazsın Devlet Senfoni'ye?.. Biz üniversiteyi, Dil Tarih Salonları'ndaki Üniversite Konserleri'yle okuduk, Cumhurbaşkanlığı Senfoni'nin.. Yığınla üniversite var, yığınla boş salonuyla..
Maçka'da İTÜ'nün enfes bir salonu var.. Boş duruyor. Kent merkezinde üstelik.. Reddetmiş rektör hazretleri.. Akademik eğitimi aksatırmış haftada bir konser.. Hadi ordan!.
İsmail Ünal.. Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde kocaman bir salonu var Beşiktaş Belediyesi'nin.. Ayda kaç gecesi dolu?.. Bir?.. Üç?.. Beş mi yoksa?.. Niye MKM, AKM'nin yerini almaz, tamir bitene kadar?..
Ayıptır.. Bin defa ayıptır, ama bu ayıbı düzeltebilecek yığınla insandan hiçbirinin umurunda değil ayıp!.. Yılda topu topu 16 defa çalmaya "Eyvallah" diyen sanatçılar dahil..
Onlar isteseler ortalığı öyle bir ayağa kaldırırlardı ki..
İstemediler..