kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bodrum'da 2 tekne karaya oturdu

Giriş Saati : 18.11.2008 12:17
Güncelleme : 18.11.2008 21:32
Yeni Haber
Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 tekne, yağış ve rüzgar nedeniyle karaya oturdu.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde son 5.5 saatte metrekareye 14 kilogram yağış düştüğünü ve yağışlı havanın bölgede hafta sonuna kadar etkili olacağını kaydettiler.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre de, Bodrum'da sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren yağmur sonucunda, metrekareye 7 kilogram yağış düştü.

Rüzgarın denizde 4 kuvvetinde estiğini, hava sıcaklığının ise 16 derece olduğunu bildiren yetkililer, yağışın hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini kaydettiler. Bodrum Kumbahçe açıklarındaki 2 tekne de etkili yağış ve rüzgar nedeniyle karaya oturdu.

Sahildeki vatandaşlar, yaklaşık 20 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğindeki ''Tumlaren'' ve ''Flying Carpet'' adlı teknelerin kurtarılması için yetkililere haber verdi. Bu arada, kendi imkanlarıyla karaya çıktıkları belirtilen tekne sahiplerine de ulaşılmaya çalışılıyor. Öte yandan, Muğla, Marmaris ve Fethiye'de de aralıklarla etkili olan yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

MARMARİS'TE BALIKÇI TEKNESİ BATTI

Marmaris'te de yaklaşık yarım saat etkili olan yağış ve zaman zaman şiddetini artıran rüzgar, yat limanında demirli bulunan balıkçı teknelerinin su almasına neden oldu. Limanın Azmakbaşı mevkisinde demirli bulunan bir balıkçı teknesi, su alarak battı. Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri, balıkçıları denize açılmamaları konusunda uyarıyor.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de hava sıcaklığının 19 derece olarak ölçüldüğü ilçede, yağışlı havanın gün boyunca etkili olacağını kaydettiler. İlçede tatil yapan turistler ise yağmura aldırış etmeden sahilde yürüyüş yaptığı ve balık tuttuğu gözlendi.

(AA)