kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

75 yıldır kimliksiz yaşıyor

Giriş Saati : 18.11.2008 12:30
Güncelleme : 18.11.2008 21:32
Yeni Haber
Gaziantep'in Nizip ilçesinde 75 yıldır kimliği olmadan yaşayan kadına, Kaymakam Hakan Yusuf Güner'in talimatıyla nüfus cüzdanı çıkarıldı.

Nizip Kaymakamı Güner, Boyluca köyündeki evinde ziyaret ettiği işitme engelli 75 yaşındaki Zeynep Arıseven'in kimliğinin olmadığını öğrenince İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkililerine en kısa zamanda kimlik çıkarılması için talimat vermişti. Bunun üzerine kadının kimliğini çıkaran Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, Boyluca köyüne giderek, Arıseven'e kimliği teslim etti.

Köylülerin yardımlarla hayatını sürdürmeye çalışan Zeynep Arıseven'in, kimliğine kavuşmaktan mutlu olduğu görüldü. Boyluca Köyü Muhtarı Hasan Morboncuk, yaptığı açıklamada, bir süre önce köylerini ziyaret eden Kaymakam Güner'in, Arıseven'in kimliği bulunmadığını öğrenince yetkililere talimat verdiğini söyledi. Kaymakam Güner'in talimatıyla Zeynep Arıseven'in kısa sürede kimliğine kavuştuğunu ifade eden Morboncuk, şunları kaydetti:

''Akrabam olan Zeynep Arıseven, 5 kez evlendi ve çocuğu olmadı. Sağır ve dilsiz. Bir odalı evinde tek başına yaşamaya çalışıyor. Köylüler, kendisinin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Ancak Zeynep Arıseven'in kimliği olmadığı halde, şu ana kadar kimlik çıkararak sağlık hizmetleri ve diğer yardımlardan yararlanmasını sağlamak hiç aklımıza gelmedi.''

Nüfus Müdürlüğü yetkililerinin kimliği köye kadar getirip Arıseven'e teslim ettiğini anlatan Morboncuk, ''Hem bizler hem de Zeynep Arıseven bu duruma çok sevindi. Başta Kaymakam Güner olmak üzere bizlere yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz'' dedi.

(AA)