kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Pera'da kültür coşkusu

18.11.2008
Bu yıl yedincisi düzenlenen Pera Fest, çok kültürlülüğe vurgu yapan programıyla 10 günlüğüne Beyoğlu'nun sanat hayatını canlandıracak..
Yedinci Pera Festivali (Pera Fest) önceki akşam Galata kültüründen etkilenen İtalyan müzik grubu Orchestra Bailam'ın Ghetto'da verdiği konserle başladı. 28 Kasım'a kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğinde, Pi Prodüksiyon ve Kültürlerarası İletişim Disiplinlerarası Sanat Derneği tarafından düzenlenen festivalin bugünkü bölümünde, Akbank Sanat'ta Düşüncenin Şairi: İlhan Berk başlıklı bir söyleşi düzenlenecek.

PERA VE ŞİİRLER
Orhan Alkaya, Arif Damar ve Haydar Ergülen'in katılacağı söyleşide, Cüneyt Türel ve Yeşim Özsoy Gülan şairin Pera ve Galata adlı kitaplarından şiirler okuyacak. Bu akşam ayrıca Elektronik Kumpanya Galata Perform da bir konser verecek. Yarın ise Nazlı Eray'ın Bana Bir İstanbul Ver ve Nezih Başgelen'in Pera'dan Beyoğlu'na konulu söyleşileri de ArkeoPera'da olacak. Festivalde cuma günü ise Yapı Kredi Kültür Sanat'da Eleştiri'nin İki Ustası : Mehmet H. Doğan ve Fethi Naci'ye Saygı oturumları düzenlenecek. Aynı akşam Talimhane Tiyatrosu'nda İranlı kadın sanatçıdan oluşan Maryam Akhondy topluluğu konser verecek.

METİN AND ANISINA
Cumartesi akşamı ise İtalyan Kültür Merkezi'nde Livio Angelisanti, Paola Romano ve Paola Villa katılımıyla Puccini'nin 150. Yılı onuruna bir şan resitali verecek. Pazar günü Talimhane Tiyatrosu'nda, Barış Müzisyenleri'nin yer alacağı etkinlikte, akşam ise yine aynı mekanda İsrail'li klarnet virtüözü Smoel Achiesel'in konseri var. 24 Kasım'da ise Pera Müzesi'nde Kültürümüzün Belleği Prof. Metin And adlı söyleşi, 25 Kasım'da da Babylon'da Baba Zula'nın ve Nardis Jazz Club'da ise Katalan caz grubu '12TWELVE'in konserleri olacak. Festivalde ayrıca, 26 Kasım'da Mehmet Barış'ı Seviyor gösterisi ve 27 Kasım'da Birol Topaloğlu konseri var.