kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cumartesi SABAH  
Gurme
Döner, ustalık ister
Zaman zaman özellikle kentlerimizde mutfak kültürümüzün giderek sıradanlaşmasından, özensizleşmesinden yakınıyorum. Yine de bazı güzel gelişmeler beni umutlandırıyor, mutlu ediyor. Örneğin fast food'a karşı geliştirdiğimiz Türk usulü yemekler... Köftelerimiz, esnaf lokantalarımızı gerçi henüz ihraç edemedik ama Türk dönerini İrlanda'ya, İskoçya'ya bile gitseniz bulabiliyorsunuz; ayaküstü büfelerde hemen taze taze kesilip pide arasına sıkıştırılan döner, Avrupa'nın her yerinde çoktan dev hamburger zincirlerinin amansız rakibi oldu. Bizde de özellikle Taksim Meydanı'nda bir günde kesilen döner miktarının lüks hamburgercilerin ağzını...