kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan Washington'da G-20 zirvesine katılacak

Giriş Saati : 14.11.2008 10:28
Güncelleme : 14.11.2008 18:56
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel ''ANA'' uçağıyla New York'tan ABD'nin başkenti Washington'a geldi.

Andrews askeri hava üssünde Erdoğan'ı, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ile diğer yetkililer karşıladı.

Erdoğan, Washington'da, ABD Başkanı George W. Bush'un ev sahipliğinde düzenlenecek G-20 ülkeleri ekonomi zirvesine katılacak. Bush, zirve için Washington'a gelenlere Beyaz Saray'da bir çalışma yemeği verecek. Zirve, yarın Ulusal Bina Müzesinde gerçekleştirilecek.

Zirveden önce Başbakan Erdoğan'ın, Brookings Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunda ve ardından Ulusal Basın Kulübünde birer konuşma yapması öngörülüyor.

Zirveye katılanlar arasında ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Kanada, Meksika, Türkiye, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Hindistan, Rusya, Güney Kore, Güney Afrika, Suudi Arabistan ve Avrupa Birliği yer alıyor. Ayrıca Uluslararası Para Fonu IMF, Dünya Bankası, Finansal İstikrar Forumu yetkililerinin de zirveye katılması öngörülüyor.

Zirvede amaç, ABD'de başlayan ve bütün dünyayı etkileyen finansal krizin nedenlerine ilişkin ortak bir anlayış oluşturmak, krize karşı acil önlemler geliştirmek ve gelecekte benzer krizleri önlemeye yönelik reformlar üzerinde çalışmak olarak özetleniyor.

Zirveye, ABD'nin 44. başkanı seçilen ve 20 Ocak 2009'da yemin ederek göreve başlaması öngörülen Barack Obama'nın katılmayacağı açıklanmıştı.

AA