kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık Bakanlığı'ndan ilaç yolsuzluğuna cevap

Giriş Saati : 14.11.2008 15:02
Güncelleme : 14.11.2008 18:56
Yeni Haber
MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un, Verem Savaş Daire Başkanlığı'nın belirlenen miktarların 10 katı ilaç alımı yaptığını ve bakanlığın 500 bin YTL zarara uğratıldığı yönündeki iddialarına Sağlık Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Bakanlık, Verem Savaş Daire Başkanlığı'ndaki usule aykırı işlemlerin Bakan Recep Akdağ'ın talimatıyla başlatılan soruşturma sonucunda ortaya çıkarıldığını belirterek, kusurlu bulunan personelin de görevinden ayrıldığını bildirdi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un, Sağlık Bakanlığı'ndaki ilaç yolsuzluğu ile Bakanlığın 500 bin YTL zarara uğratıldığı yönündeki iddialarına Sağlık Bakanlığı cevap verdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Verem Savaş Daire Başkanlığı'nda usule aykırı işlemler yapılmış olduğu kabul edilerek, bu usulsüzlüğün Bakan Akdağ'ın talimatıyla başlatılan soruşturma sonucunda ortaya çıkarıldığı bildirildi. Açıklamada, 28 Ağustos'taki müfettiş raporları doğrultusunda Bakan Akdağ'ın, suç ve kusuru belirlenen personel hakkında disiplin cezaları ile Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri çerçevesinde soruşturma iznini derhal verdiği belirtildi.

Konunun yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirildiği ve kamu zararlarının tazmini işlemlerinin başlatıldığının ifade edildiği açıklamada şöyle denildi:

"Kusurlu bulunan personel görevlerinden ayrılmıştır. Sayın bakanımızın bu konulardaki hassasiyeti kamuoyumuz tarafından çok iyi bilinmektedir. Bakanlığımız birimlerinin bütün iş ve işlemleri bu çerçevede değerlendirmekte ve hassasiyetle soruşturulmakta, gerekli görüldüğünde de adli mercilere intikal ettirilmektedir."

(ANKA)