kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Haşim Kılıç

'Yıpratmak için ütopya yarattılar'

14.11.2008
Kılıç, anayasanın değiştirilemez maddeleri ile ilgili yorum yapmadığı halde hakkında günlerdir kendi üzerinden tartışma yürütülmesine dün isyan etti..
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Bilkent Üniversitesi tarafından düzenlenen "Anayasalardaki Değiştirilemez İlkeler'' konulu sempozyumda, anayasanın değiştirilemez maddelerine ilişkin herhangi bir değerlendirme, yorum veya görüş ileri sürmediğini bildirdi. Haşim Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, oturum başkanının kendisinin de birkaç kelime konuşma yapmasını istemesi üzerine kısa bir konuşma yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

CESARET ÖVGÜSÜ
"Böyle önemli ve hassas bir konunun bizim mahkememizin kuruluş yıldönümünde yaptığımız sempozyumlarda konu olarak tespit etmemizin mahkemenin konumu nedeniyle mümkün olamayacağını, buna cesaret edemeyeceğimizi, cesaretle seçilen bu konu nedeniyle toplantıyı tertip edenlere teşekkürlerimi ileterek toplantıdan ayrıldım. Altını çizerek ifade etmek gerekirse toplantıda anayasamızın söz konusu maddelerine ilişkin herhangi bir değerlendirme, yorum veya görüş tarafımdan ileri sürülmemiştir. Yaptığım iki cümlelik davete teşekkür konuşması içeriğini, bazı basın ve yayın organları ile kişilerin 'Anayasamızın ilk üç maddesini tartışmaya açıyor, değiştirmek istiyor' biçimindeki niyet okumaları ve maksatlarını aşan, eleştiri ötesi, şahsımı ve kurumu yıpratmak nitelikli siyasi değerlendirmeler yaparak ütopya yarattıklarını görmek üzüntü, kaygı ve hayret vericidir. İfade özgürlüğü başta olmak üzere demokrasiyi içine sindirmeyenlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirmek suretiyle şahsımı hedef haline getirmeleri, ilgilileri sorumluluktan kurtarmayacaktır. Gerçeklerle ilgisiz, ahlaki, insani ve entelektüel hiçbir boyutu bulunmayan niyet okuyucularının bu yaklaşımlarını kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunarım.''