kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DHL Express'ten 4 milyon euro'luk yatırım

Giriş Saati : 14.11.2008 17:33
Güncelleme : 14.11.2008 18:59
Yeni Haber
Türkiye'deki yatırımlarına devam eden DHL Express, İstanbul Atatürk Havalimanı B kapısı MNG Teknik Hangarın yanındaki arazide yer alan yeni operasyon binası Gateway için yaklaşık 4 milyon euro yatırım yaptığını açıkladı.

Uluslar arası lojistik ve ekspres taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren DHL Express'in yaptığı açıklamaya göre, 4 bin metrekaresi açık, 2 bin 452 metrekaresi kapalı alandaki Gateway'de, toplam 55 metre uzunluğundaki hareketli konveyor desteğiyle aynı anda 10 adet uçak konteynırına yükleme ve boşaltma yapılabilecek. DHL Express Gateway'in hizmete girmesiyle yurtdışından Türkiye'ye yapılan gönderilerin büyük kısmı yaklaşık 1 saat daha erken alıcılarına ulaşırken, Gateway'in stratejik konumu nedeniyle, gönderi toplama kabiliyeti günün daha geç saatlerine doğru genişletilebilecek.

"GATEWAY TÜRKİYE'DEKİ BÜYÜMEMİZ İÇİN SAĞLAM TEMEL"

Gateway'in açılış toplantısında konuşan Deutsche Post World Net dünya CEO'su Frank Apel, yeni açılan Gateway'in DHL Express'in Türkiye'deki büyümesi için sağlam bir temel oluşturduğunu söyledi.

DHL Express Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi ise, Türkiye'nin coğrafi konumu gereği lojistik üssü olmayı hak ettiğini ve lojistik firmalarının da bunu göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerektiğini belirterek, "Global krizin etkileri ile doğrudan yabancı yatırım havuzunun global anlamda daraldığı bu günlerde, Türkiye'nin ilk hızlı hava taşımacılık şirketi olarak Türkiye pazarında yatırımlarımıza devam ediyoruz" dedi.

2007 yılında Türkiye'den çıkış yapan gönderilerin miktarının EEMEA bölgesindeki "yurtdışı çıkış yapan gönderilerin" yüzde 13'üne, giriş yapan gönderilerin ise yüzde 7'sine tekabül ettiğini söyleyen Akavi, şöyle dedi:

"Bu rakamlar bize Türkiye'nin DHL ağı içerisindeki önemini açık olarak göstermektedir. Global kriz etkisiyle yavaşlama gözlemleyebileceğimiz dünya ticaretinden özellikle ihracatçılarımızın daha fazla pay alması için onların rekabetçiliklerini arttıracak çalışmalarımız devam edecektir."

ANKA