kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dışarıdan gelecek paraya % 2 vergi ile kucak açıldı

ANKARA
13.11.2008
Hükümetin yurtiçi ve yurtdışındaki servetleri ekonomiye kazandırmak için hazırladığı Varlık Barışı Yasası tartışmalar sonucu Meclis'ten geçti Yurt dışından gelecek para yüzde 2, yurtiçindeki para ise yüzde 5 vergilendirilecek herhangi bir inceleme yapılmayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dışarıdan gelecek paraya % 2 vergi ile kucak açıldı
Hükümetin, küresel finansal krizin Türkiye'ye etkisini azaltmak için yurtiçi ve yurtdışındaki servetleri düşük vergi karşılığında ekonomiye kazandırmayı amaçladığı Varlık Barışı Yasası TBMM'den geçti. Yurtdışından gelecek para, altın vb. servetler yüzde 2, yurtiçindeki para ise yüzde 5 vergilendirilecek, ayrıca inceleme yapılmayacak. Ancak, terör, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı kaynaklı paraların yurda getirilmesini istemeyen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Bunların üstüne gideriz" uyarısında bulundu.

KRİZE ÖNLEM
Uzun tartışmalar ve muhalefetin direnci sonucu geciken yasa TBMM'de yine hareketli bir oturum sonunda kabul edildi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise "Dünya yanıyor biz önlemlerimizi alıyoruz. Bu yasa kriz için bir önlemdir" dedi. Yasa nedeniyle muhalefet milletvekillerinin sıkıştırdığı Unakıtan, soruları yanıtlarken zaman zaman öfkelendi. CHP'lilere, "Maliye Bakanlığı'nı sizden öğrenecek değilim. 6 yıldır bakanım bana ahkâm kesmeyin" diyen Unakıtan, MHP'lilerin "Silah kaçakçıları ve uyuşturucu tacirlerinin paralarının Türkiye'ye nasıl sokulmayacağına" ilişkin sorusunu "Dışardan gelen parayı yaftalayamayız" diye yanıtladı. Yasada, yurtdışından gelen paralarla ilgili hiçbir soruşturma yapılmayacağının belirtildiğini ve bunun teşvik unsuru niteliği taşıdığını söyleyen Unakıtan, "Elde veri olmadan kimseyi suçlayamayız. Ama, ihbar gelirse inceleriz. Biz, uyuşturucu, terör, silah kaçakçılığı parası istemiyoruz. Bununla ilgili parası olan, Türkiye'ye getirmesin" dedi.