kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Astsubaya Toptan destek

Uğur BECERİKLİ ANKARA
13.11.2008
Org. Başbuğ'un ardından astsubaylara bir destek de Meclis'ten geldi. TBMM Başkanı Toptan, TEMAD'ın ziyaretinde, astsubayların özlük haklarını düzenleyen yasa teklifine destek sözü verdi..
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) yönetimi, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret etti ve astsubayların özlük haklarını düzenleyen yasa teklifine destek istedi. TEMAD Başkanı Mustafa Erol ve Yönetim Kurulu üyeleri Toptan'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre görüşmede Erol ve yönetim kurul üyeleri, devlet memurları içinde 1. derecenin 4. kademesine yüklemeyen tek meslek grubunun astsubaylar olduğunu hatırlattı. Erol ve dernek yöneticileri, ister yüksek lisans, ister doktora yapmış olsun, hiçbir astsubayın bu derece devlet memurluğuna yükselme şansı olmadığını, bunun da 926 Sayılı Personel Kanunu'ndan kaynaklandığını bildirdi. Konuyla ilgili olarak AK Parti Çankırı Milletvekili Nurettin Akman'ın bir yasa teklifi bulunduğunu hatırlatan Erol, "Bu yasanın çıkabilmesi için sizin de desteğinizi bekliyoruz" dedi. Toptan ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un astsubayların özlük hakları konusunda çok hassas olduğunu hatırlattı ve "Ben de bu hassasiyeti paylaşıyorum" dedi. Önceki gün yürürlüğe giren ve astsubayların siciliyle ilgili değişikliğin de bu çabanın ürünü olduğunu belirten Toptan, yasa teklifi konusunda da destek sözü verdi. Toptan, dernek yönetiminin kendisine sunduğu dosyayı incelemeleri ve üzerinde çalışmaları için hemen ekibine talimat verdi ve konuyla yakından ilgileneceğini söyledi.

İLK ADIMI BAŞBUĞ ATTI
Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'un, astsubayların özlük haklarının iyileştirilmesine için bir "eylem planı" hazırladığına yönelik haber geçtiğimiz günlerde SABAH gazetesinde manşetten duyurulmuştu. Plan, astsubayların OYAK'ın yönetim kademelerinde yer alması, emekli maaşlarında iyileştirme, lojman ve tesislerden yararlanma olanaklarının artırılması, astsubay meslek okulu öğrencilerine harp okullarına geçiş imkanı tanınması, subaylığa geçiş olanaklarının artırılması gibi bir dizi düzenleme içeriyor. TEMAD Başkanı Erol SABAH'a yaptığı açıklamada, söz konusu düzenlemelerin astsubaylar arasında büyük heyecan yarattığını, kademe yükselmesi konusunun da kendileri için büyük önem taşıdığını belirtmişti.