kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Avrupa Kültürü için üç özel gün

13.11.2008
Avrupa Birliği'ne uyum sürecinin tartışıldığı günlerde, İKSV'nin İstanbul 2010 ile ortaklaşa düzenlediği sempozyum bugün Taksim'de başlıyor..
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) uyum sürecinin tartışıldığı günlerde, hem İstanbulluları hem de Avrupalıları ilgilendiren bir konuyu üç günlük bir sempozyumla gündeme taşıyor. Bugün, yarın ve 15 Kasım'da The Marmara Oteli'nde düzenlenecek Avrupa Kültürü Nedir? başlıklı sempozyuma Avrupa'nın ve Türkiye'nin önde gelen kültür ve eğitim kurumlarından uzmanlar katılıyor. Etkinlik bugün 09.30'da, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, İstanbul 2010 Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın konuşmalarıyla başlayacak. Konuşmacılar; AB genişleme politikası çerçevesinde kültürel çeşitliliğin arttığı bir ortamda, 'Avrupalılık' kavramının ön koşullarından biri sayılan 'Avrupa Kültürü'nün ne olduğunu irdeleyecek. Etkinlikteki sunumların sahipleri, Genişlemeden Sonra Avrupa Kültürü ve Kültür Politikaları konusunda söz alacak.

YERLİ-YABANCI İLGİ
Sempozyum, Avrupa kültürü alanında üreten bir çok aydını da bir araya getiriyor. Avrupa Komisyonu Gençlik Eğitim Direktörü Vladimir Sucha ve Culturesfrance Avrupa Kültür Mevsimi Danışmanı Gregoire Harel, Avrupa Kültüründe Kent ve Mimarlık başlıklı oturuma davet edilen Berlage Enstitüsü Direktörü Rob Docteur, Avrupa Kültüründe Göç, Kültürel ve Dini Çeşitlilik konusunda tartışmak üzere Helsinki Üniversitesi Avrupa Tarihi Bölümü'nden Prof. Laura Kolbe ve Hamburg Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Raoul Motika ile, Berlin Eyalet Parlamentosu Milletvekili Avrupa ve Eğitim Politikaları Sözcüsü Özcan Mutlu, bu isimler arasında yer alıyor. Öte yandan Macaristan Kültür Bakanı İstvan Hiller de onur konuğu olarak sempozyuma katılacak. Bilgi: www.iksv.org