kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kaçırılan gemi ile bağlantı kuruldu

Giriş Saati : 13.11.2008 15:58
Güncelleme : 13.11.2008 22:03
Yeni Haber
Yemen'de kaçırılan YDC Denizcilik A.Ş.'ye ait "Karagöl" isimli gemi personelinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Şirket avukatı Kubilay Marangaz, "Kaptanımız bizi arayarak personelin durumunun iyi olduğunu söyledi. Gemimizi uydudan takip ediyoruz, gördüğümüz kadarıyla diğer gemilerin kaçırıldığı bölgeye doğru gidiyor." dedi.

Basın açıklaması yapan Avukat Kubilay Marangoz, 5 ton yük bulunan geminin Hindistan'ın Bombai Limanı'na seyir halindeyken kaçırıldığını ifade etti. Marangoz, "Dün Türkiye saati ile 16:00 sıralarında Aden Körfezi'nden geçtiğiğ sırada içerisinde bulunan 14 Türk vatandaşı mürettebatı ile birlikte silahlı korsanlar tarafından kaçırılmıştır. O andan itibaren gemi ile tüm irtibatımız kesilmiş durumda. Geminin kaçırıldığnı olay sırasında kaptanın yolladığı S.O.S. sinyali ile öğrendik.

Geminin kaptanı gece geç saatlerde şirketimiz yetkililerinden birini arayarak mürettebatın son derece sağlıklı koşullarda olduklarını, herhangi bir şiddete maruz kalmadıklarını ve korsanların kendilerine iyi davrandıklarını bildirdi. Ancak korsanlarla ilgili bir iritbatımız olmadı. Korsanlar tarafından bize iletilen bir talep de yok. Kaçırılma olayı Denizcilik Müsteşarlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan başlanarak bütün birimlere ve uluslararası organizasyonlara bildirilmiştir. Yetkililerden gelecek talimatlara gore hareket edeceğiz." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde gemisi kaçırılan Yasa Denizcilik A.Ş.'nin tecrübelerinden faydalandıklarını belirten Marangaz, "Bizim burada en çok üzerinde durduğumuz ve sevindiğimiz olay; dün gece kaptanımızın bizi arayarak mürettebatın tamamının hiçbir şiddete maruz kalmadığini ve iyi koşullarda olduklarını söylemesi olmuştur. Kaçırılan gemimiz İsrail'den yüklediği kimyasal hammaddeyi taşıyordu. Gemimiz şu ana kadar kaçırılan Türk bayraklı ilk gemidir. Ancak o bölgede şu ana kadar 60-70 geminin korsanlar tarafından kaçırılmış olduğunu düşünürsek çok özel olduğunu düşünmüyorum. Kaçırılma olayının o bölgedeki otorite boşluğundan kaynaklandığını düşünüyoruz. Gemimizi uydudan takip ediyoruz, gördüğümüz kadarıyla diğer gemilerin kaçırıldığı bölgeye doğru gidiyor." diye konuştu.

(CİHAN)