kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hollywood filmleri YouTube'da

Giriş Saati : 09.11.2008 14:04
Güncelleme : 09.11.2008 15:46
Yeni Haber
Google'ın sahibi olduğu dünyaca ünlü video paylaşım sitesi YouTube, Hollywood filmlerini 'reklam destekli olarak' gerçek uzunluklarıyla yayınlamaya hazırlanıyor.

Teknoloji haberleri veren CNET News, YouTube'un projeyi gerçekleştirmek için en az bir Hollywood stüdyosuyla önümüzdeki ay içinde anlaşmaya çalıştığını bildirdi. Haberde, görüşmelerin aylardır sürdüğü, 30 ila 90 gün arasında kesin sonuca ulaşılacağı belirtildi.

YouTube, hali hazırda "Sreening Room" adı verilen sistemiyle bağımsız filmleri yayınlıyordu. Uzmanlar, bu platformun Hollywood yapımları için de kullanılabileceğini belirtiyor. Her hafta 80 milyondan fazla insanın tıkladığı YouTube'la, Kanadalı film yapım şirketi Lionsgate arasında, kısa film kliplerinin yayınlanması için anlaşmaya varılmıştı.

Ancak uzun metrajlı filmlerin yayınlanması fikri, bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. YouTube'un filmlere reklamları nasıl yerleştireceği merak konusu. Kaç reklamın şirketler için karlı olacağı ve izleyicinin reklamlardan sıkılmamasının sağlanması için ne yapılacağı bilinmiyor.

Bir Google sözcüsü, CNET'e yaptığı değerlendirmede, "Değişik eğlence firmalarıyla görüşme halindeyiz. Amacımız, kullanıcılarımız, partnerlerimiz ve reklam verenler için maksimum faydayı sağlamak" dedi.

Proje gerçekleşirse, YouTube, halen Amerika'daki internet kullanıcılarına başında ve sonunda reklamlar olan bedava şovları yayınlayan Hulu ile rekabete girişmiş olacak. NBC Universal and News Corp. ile geçtiğimiz yıl anlaşma imzalayan Hulu'ya rağmen, YouTube'un dünya çapındaki ününden dolayı bu konuda daha fazla ilgi çekmesi bekleniyor.

CİHAN