kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ladin'in oğlu sorguya alındı

Giriş Saati : 09.11.2008 10:50
Güncelleme : 09.11.2008 15:46
Yeni Haber
Usame bin Ladin'in İspanya'dan sığınma talebi reddedilerek sınır dışı edilen oğlu Ömer Usame bin Ladin, gönderildiği Mısır'ın başkenti Kahire'de polis tarafından sorguya alındı. Kahire Havaalanı'nda isminin açıklanmasını istemeyen bir polis yetkilisi, Ladin'in oğlunun Mısır'da kalmasına izin verilip verilmeyeceğinin henüz kararlaştırılmadığını söyledi. Ancak Ladin'in memleketi olan Suudi Arabistan'a iade edilmesi bekleniyor. Suudi yönetiminin de Ladin için nasıl bir tavır takınacağı bilinmiyor.

Ömer Usame bin Ladin ile İslamiyeti seçerek ismini Zeyna el Sabah olarak değiştiren İngiliz eşi, İspanyol makamlarınca sığınma için yeterli şartları yerine getirmedikleri gerekçesiyle geçtiğimiz yıl yaşadıkları Mısır'a geri gönderilmişti.

52 yaşındaki El Sabah, Mısır'daki ikametlerinin yenilenmediğini, bu ülkede kalmaları durumunda tutuklanacakları endişesiyle İspanya'dan iltica talebinde bulunduklarını açıkladı. El Sabah, bin Ladin ailesinden iki prens tarafından tehdit edildiklerini de söyledi ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah tarafından korunmalarını da talep etti.

Ladin ailesi Suudi Arabistan'da inşaat alanında önde gelen bir aile. 27 yaşındaki Ömer Usame bin Ladin, geçtiğimiz pazartesi günü İspanya'ya uçarak bu ülkede bir hafta tatil yapmış, ancak başvuruları birkaç günlük incelemeden sonra kabul edilmemişti. İspanya, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin de iltica talebinin reddedilmesi yönünde kendilerine görüş bildirdiğini öne sürüyor.

Ladin'in 19 çocuğundan biri olan Ömer, geçtiğimiz yıl İngiliz eşiyle yaptığı evlilikle dünya çapında bir sansasyona sebep olmuştu. El Kaide lideri babasının tersine kendisinin bir barış elçisi olmak istediğini belirten Ömer, babasıyla birlikte 1991-96 yılları arasında Sudan'da yaşamış, 1996 yılında da Afganistan'a giderek El Kaide kamplarında eğitim almıştı. Fakat 2000 yılında Afganistan'ın terk ederek ülkesi Suudi Arabistan'a dönmüş ve bu tarihten sonra da babasıyla hiçbir şekilde görüşmediğini öne sürmüştü.

Suudi Arabistan'ın kraliyet ailesi dışındaki en büyük aile şirketi olarak adlandırılan Ladin Group'un bazı iddialara göre Microsoft ve Boeing gibi şirketlerin hissedarları da olduğu belirtiliyor. Aslen Yemenli olan Ladin ailesinin dünya çapında belki de popüler olmasına sebep olan Usame bin Ladin, şirketin kurucusu Muhammed bin Ladin'in onuncu eşinin tek çocuğu.

CİHAN