kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'IMF anlaşması belediyelere aktarılacak kaynağa takıldı'

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
08.11.2008
Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, IMF ile devam eden müzakerelerde en önemli sorunun merkezi yönetim bütçesinden belediyelere aktarılacak kaynağın miktarına kilitlendiğini kaydetti ..
Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni anlaşma müzakeresinde sıkıntı konusunun yerel yönetimlere, bütçeden aktarılacak kaynağın dozajı ve miktarında düğümlendiğini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın temmuzda açıkladığı GAP Eylem Planı'nın ilk 3 aylık uygulama sonuçları ile yeni kalkınma ajansları açılışı toplantısı için ekonomi kurmayları ile birlikte Mardin'e gelen Bakan Ekren, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SENDİKASYONLAR SORUNSUZ
Kamu yatırımlarının IMF açısından sorun olmadığını kaydeden Ekren "Son gözden geçirme öncesinde GAP'a 14.5 milyar YTL ilave kaynak aktardık, 5 puan sigorta prim indirimini açıkladık. Bu iki konuda hiçbir sıkıntı çıkmadı" dedi. Ekren, reel sektör ve bankaların dış borçlarına garanti talebinin, uluslar arası sistemde ortaya çıkan haksız rekabet ve maliyet koşullarına göre değerlendirileceğini belirtti ve "Sendikasyonların yüzde 50-65'inin çevrileceği görülüyor. Bu noktada sorun yok" dedi. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, mevcut döviz geliriyle artan kısmın telafi edilebileceğini, yılsonunda ortaya çıkacak duruma göre de önlem alınabileceğini belirtti.