kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çocukluk hayaliydi...

06.11.2008
Kenyalı siyah bir baba ile Amerikalı beyaz bir annenin oğlu olan Barack Obama, 4 Ağustos 1961'de Hawaii'de doğdu. Anne ve babası ayrılınca iki yaşında babası ile Kenya'ya gitti. yaşında ise Endonezyalı biriyle evlenen annesinin yanındaydı. Obama, orada kaldığı dört yıl boyunca Hıristiyan okullarına gitti. Bugün başkanı olduğu ülkesiyle ise ancak 10 yaşında tanıştı. Colombia Üniversitesi'nde Siyasal Bilimler, Harvard'da ise hukuk okudu. Okulun saygın yayını "Harvard Law Review" dergisinde editörlük yapan ilk Afrika kökenli yönetici oldu. Chicago Üniversitesi'nde 12 yıl anayasa hukuku dersleri verdi.

HOLLYWOOD YILDIZI GİBİYDİ
Avukat olarak çalışmaya başladığı firmada patronu olan, kendisi gibi Harvard Hukuk mezunu Michelle Robinson ile evlendi. Siyasete atılmasında annesi Ann Dunham önemli rol oynadı. Obama, "Annem kulağıma 'Benim oğlum Amerikalı. Ve bunun ne anlama geldiğini anlaması gerekir' diye fısıldıyordu. İşte ben ülkem için büyük hayaller kurmaya 8 yaşında duyduğum bu sözlerle başladım. Çalışkanlık, dürüstlük, kendine güven, nezaket, inanç, kişiliğimin vazgeçilmezleri" diyor. Siyasi yaşamına ise üniversite yıllarında sivil toplum örgütlerinde rol alarak başlayan Obama, 1996'da Illinois eyalet senatörü oldu. 2004'te ABD Senatosu'na girdi. Konuşmalarındaki ateşliliği, heyecanı ve etkileyiciliğiyle, adeta bir Hollywood yıldızı gibi gittiği her yerde sevinç gösterileriyle karşılanması üzerine kendisine "Politstar" lakabınn takılmasına neden oldu.

ÜSTÜN ZEKÂLI FİRST LADY
Eşi Michelle ise işçi sınıfından bir ailenin kızı olarak 17 Ocak 1964'te Chicago'da doğdu... First Lady bir yatak odalı apartman dairesinde ağabeyi, annesi ve babasıyla büyüdü. Üstün zekalılar okulunda okuyan ve hep başarılı olan siyahi first lady Harvard Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı. Seçim kampanyaları boyunca eşinin en büyük destekçisi Michelle Obama'nın aşkı bir iş yemeğinde tanışmakla başladı. 16 yıl önce dünya evine giren çiftin 10 yaşında Malia Ann ve 7 yaşında Sacha adında iki kızı var. Kürtaj taraftarı, kadın haklarını ve silahsızlanmayı savunan Obama Jackie Kennedy'den sonra en genç First Lady oldu.