kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

10. Yıl Marşı'na karşılık Vakit'ten Mehter Marşı

Müslim SARIYAR - SABAH
06.11.2008
CHP'li kadınlar "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Mollalar İran'a" sloganları attı. 10. Yıl ve Mehter marşları çalınmasıyla süren karşılıklı atışma Vakit'ten İstiklal Marşı sesi yükselmesiyle sona erdi..
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il örgütü üyesi kadınlar, 14 yaşındaki B.Ç.'yi taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra Adli Tıp Kurumu'nun verdiği rapor üzerine serbest bırakılan 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez için Vakit gazetesi önünde protestoda bulundu. Gazetenin Mahmutbey'deki binası önünde yapılan eylem sırasında, Vakit çalışanları da kapıya indi. Bir ara tartışma da yaşanan eylemde polis geniş önlem aldı. Gazete binasında "Zina serbest olsun diyen ahlaksızlar, Vakit'e nasıl ahlak dersi verebilir..." yazılı pankart asılı olduğu görüldü. CHP'li kadınlar ise "Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz, anneyi kandırdın, çocuğu korkuttun, bizi korkutamazsın, Allah'ı kandıramazsın" yazılı pankart açtı. Kadınlar ardından "Türkiye laiktir, laik kalacak'', "Mollalar İran'a'' sloganları atarken CHP minibüsünden 10. Yıl Marşı çalındı. Bu sırada gazeteden de Mehter Marşı yükseldi. Marş savaşı sürerken Vakit Gazetesi'nden bu kez İstiklal Marşı çalındı.

KAZANIMLARDAN RÖVANŞ
CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Eylici açıklamasında, Hüseyin Üzmez olayının hafife alınamayacağını belirterek, "Devlet koruması altındaki bir çocuğun yaşamını altüst edecek bir olayın faili olan Üzmez, yargı kararıyla serbest kalmıştır" dedi. Eylici, kadının saçının bir tek telinin görünmemesi için mücadele verenlerin, şimdi 14 yaşındaki bir çocuğun şerefini ve namusunu hiçe sayarak sustuğunu öne sürdü. Eylici, "Biz çağdaş demokratik ve laik Cumhuriyetimizin kadınları olarak Cumhuriyet ve kazanımlarından rövanş almaya çalışanların baskı ve tehditlerinden korkmuyoruz'' dedi. Öte yandan, Edirne'de bir grup kadın Üzmez'in tahliyesini protesto için gösteri yaptı. İzmir'de ise Şiddete Karşı Kadın Platformu üyesi kadınlar, Konak'ta düzenledikleri yürüyüşle Üzmez olayı ve 'son zamanlarda artan kadın tacizlerini' protesto etti.
Haberin fotoğrafları