kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İbrahim Belenli

Üç kafadar gelsin hemen bölüm açarız

Nergis DEMİRKAYA
04.11.2008
Oxford doktoralı Rektör İbrahim Belenli: Bölüm açmak için gelecek öğretim üyelerine yardım edeceğiz. Onların teklifini YÖK'e götürürüm..
Hakkâri'de kurulan üniversiteyi toplumsal barış ve hoşgörüyü geliştirmeye yardımcı olacak sosyal bir proje olarak gören Oxford doktoralı Rektör İbrahim Belenli, "15 yıl önce üniversiteyi kurmuş olsaydık bugün durum daha farklı olurdu" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde yaşanan protesto gösterilerini yakından izlediğini belirten Rektör Belenli, hiçbir ülkede "kısmi huzur"un sağlanamayacağını, Hakkâri huzurlu olmadan da başka yerlerin huzurlu olamayacağını söyledi. Hakkâri'de 15 yıl önce, 1990'lı yılların başında bir üniversite kurulmuş olsaydı, bugün durumun daha farklı olacağını söyleyen Belenli, "Geç de olsa üniversitenin kurulmuş olması çok önemli. Bilimselakademik yönünün yanı sıra Hakkâri'deki üniversite toplumsal barış ve hoşgörüyü geliştirmeye yardımcı olacak sosyal bir işlev görecek. Eğitim olanaklarının artması, insanların kendilerini daha farklı, güzel yollardan ifade etmesine katkı yapar. Bunun hırçınlığın da azalmasına neden olacağını düşünüyorum" dedi. "Zoru başarmanın zevki için" Hakkâri'ye rektör olduğunu söyleyen Belenli'nin hedefinde üniversiteyi öğretim üyeleri için cazip hale getirmek, bunun için de ilk olarak lojman sorununu çözmek var. Öğretim üyelerinin gelmesini sağlamak için bina satın alma yoluyla lojman ihtiyacını gidermek isteyen Belenli, yardım için Başbakan Erdoğan'ın kapısını çalacak. Bu sorunu en kısa sürede çözmeye çalışacağını söyleyen Belenli, Hakkâri'ye öğretim üyesi gelmesi için de üniversitenin kapılarını sonuna kadar açarak şu çağrıda bulundu: "Bölüm açmak isteyen üç öğretim üyesi kafadar Hakkâri'ye gidelim dese... Biz mühendislik, eğitim ve iktisat bölümü açmak istiyoruz dese. Ben onların bölüm açma teklifini hemen YÖK'e götürürüm. Birlikte gelecekleri için sosyal ortam sorunları da daha az olur. Gelir birlikte burada birçok proje gerçekleştirebilirler."

AB'DEN FON DESTEĞİ
Hakkâri Üniversitesi'nin gelişmesi için Avrupa Birliği'nin sosyal fonlarından da faydalanmak isteyen İbrahim Belenli, bu konuda destek olacak öğretim üyesi arıyor. Belenli, "AB'nin sosyal içerikli fonlarından yararlanmak için proje geliştirmek istiyoruz. Proje hazırlama konusunda öğretim üyelerinin desteğine ihtiyacım var. Bize destek olmak isteyen öğretim üyelerini Hakkâri Üniversitesi'nin kadrosuna alalım, isterlerse bulundukları ilde, üniversitede çalışmaya devam edebilirler. Bize yeter ki sosyal fonlar için proje hazırlama konusunda yardımcı olsunlar" dedi.