kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Duruşma salonunun genişletilmesi için inşaata başlandı.

Ergenekon'da sakin duruşma

Veli SARIBOĞA-Recai KÖMÜR/ SABAH
03.11.2008
İddianameden140 sayfa okundu, hiç itiraz olmadı. Mahkeme Tuncay Güney'in konumunun Cumhuriyet Savcılığı'na sorulmasına karar verdi..
Ergenekon davasında dün 7. duruşma görüldü. Dar gelen Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunun genişletilmesi için inşaat çalışmalarına başlandığı dikkati çekti. Salonun yan bina ile birleştirilerek yaklaşık 70 metrekare genişletileceği bildirildi. Ancak duruşma nedeniyle dün inşaat durdu. Dün sabah duruşmaya, rahatsızlığı nedeniyle Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hayrettin Ertekin dışındaki 45 tutuklu sanık ile Kemal Alemdaroğlu, 'Drej Ali' lakaplı Ali Yasak, İbrahim Benli ve Güler Kömürcü Öztürk'ün aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık geldi.

HÂKİM UYARDI
Duruşma saat 09.30'da başladı. İlk kez geldiği için kimlik tespiti yapılan gazeteci Hayrullah Mahmud Özgür, Aydın Doğan'a hakaret suçundan 10 gün hapis yattığını söyledi. Sanık, geliri ile ilgili soruya "AKP iktidarı çalışmamı engelliyor. Sizin gibi devlet bana maaş ödemiyor. Devlete sahip çıktığım için buradayım'' deyince Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Konuşmalarınıza dikkat edin" diye uyardı. Duruşmada avukat Filiz Esen müvekkili Emin Gürses'e, 31 Ekim 2008 tarihli bir gazetede yayımlanan "Ergenekon sanığı İmralı'da Öcalan'la görüşmüş'' başlıklı kendisiyle ilgili haberin kupürünü verdi. İddianamenin okunması dün 444'ten başlayarak 584'üncü sayfaya kadar geldi. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine yönelik bombalı saldırılarla ilgili bazı bölümler de okundu. Toplam 140 sayfaya hiç bir sanık ya da avukatının itirazda bulunmaması dikkat çekti.

HÜSEYİN ÜZMEZ TEPKİSİ
Mahkeme sanık taleplerini alırken duruşmaya öğleden sonra gelen Hayrettin Ertekin, kalbinde sorun olduğunu belirtti. Hakim geçen hafta Adli Tıp'a sevk edildiğini hatırlatınca da Ertekin, "Rapor 60 gün sonra gelecekmiş. Biz Hüseyin Üzmez gibi 3 günde rapor getirtemiyoruz" yanıtı verdi. Doğu Perinçek ise iddianamede şüpheli olarak anılan Tuncay Güney'in davadaki konumunun ne olduğunu sorarak Kanada'dan iadesini istedi. Perinçek, ayrıca Güney'in katıldığı bir program kasetinin daha önce mahkeme tarafından istenmesine ilişkin şunları söyledi:

GÜNEY FİRARİ ŞÜPHELİ
"Tuncay Güney örgüt iddiasının tek kanıtıdır. Kasetinin değil kendisinin mahkemeye getirilmesi gerekir. Mülakat diye bir delil olmaz. Mülakatı gazeteciler yapar. Savcıların yerine gazeteciler, gazetecilerin yerine savcılar geçmiştir. Hukuken acayip bir durum içindeyiz." Savcı, Güney'in 'firari şüpheli' olduğunu söyledi. Mahkeme de ara verdikten sonra Güney'in konumunun İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sorulmasına, Güney'in dinlenip dinlenmeyeceğinin gelecek celse düşünülmesine karar verdi. Duruşma bu sabaha ertelendi.
Haberin fotoğrafları