kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sözleşmeli öğretmen atamaları yarın

Giriş Saati : 04.11.2008 11:31
Güncelleme : 04.11.2008 14:42
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, geneli doğu illerine olmak üzere yarın 13 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını yapacak. Atamalar, yarın sabah bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek ve aynı gün MEB'in http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, resmeğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere 13 bin öğretmen atamasını yarın yapıyor.

İlk defa görevlendirme biçimiyle sözleşmeli yapılacak olan öğretmen atamaları Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılacağı toplantı ile bilgisayar ortamında yapılacak.


ATANANLAR 14 KASIM'DA ÖĞRETMENLİĞE BAŞLAYACAK

Atamalar yarın saat 10.30 itibariyle MEB'in http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Görevlendirilenler, 14 Kasım 2008 tarihinden itibaren görevlendirildikleri il MillEğitim Müdürlüklerine, kılavuzda istenilen belgelerle birlikte bizzat başvurarak göreve başlayacaklar. En fazla atama 3 bin 696 öğretmenle sınıf öğretmenliğinde olurken, İngilizce için bin 396, Türk Dili ve Edebiyatı için 731, İlköğretim Matematik Öğretmenliği için ise 700 kontenjan belirlendi. Sözleşmeli öğretmenlerin büyük çoğunluğunun ataması ise halen bulunan açığı kapatmak amacıyla doğu ve güneydoğu bölgelerine yapılacak.

(ANKA)