kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Julia Restoin Roitfeld ve annesi Carine Roitfeld. Bee Shaffer ve annesi Anna Wintour.

Editörlerin kızları kapışıyor

ELİF TANRIYAR
31.10.2008
Amerikan ve Fransız Voguedergilerinin genel yayın yönetmenlerinin kızları Bee Shaffer ve Julia Restoin Roitfeld... Peki hangisi moda dünyasına yön verecek? ..
Amerikan Vogue dergisinin şeytani genel yayın yönetmeni Anna Wintour'un kızı Bee Shaffer ve derginin Fransız edisyonunun 'cool' genel yayın yönetmeni Carine Roitfeld'in kızı Julia Restoin Roitfeld... İkisi de moda dünyasını parmaklarının ucunda oynatan annelerin kızları; ikisi de modayla bağlantılı işler yapıyor, partilerden ve defilelerin ön sıralarında görünmekten eksik kalmıyorlar... Tüm ortak noktaları da bu kadar aslında. Bunların dışında birbirlerinden güneşle ay kadar ayrılar. Yine de sürekli kıyaslanmaktan ve birbirlerine rakip olarak görülmekten kurtulamıyorlar. Annelerinin arasında yıllardır kıyasıya yaşanan kariyer çekişmesi belli ki kızlarına da doğal olarak miras kaldı. Julia mı, Bee mi? Moda dünyasının en tepesinde gerçekleşen bu rekabetin galibi kim olacak?

BEE SHAFFER
Bee Shaffer, gerçek adıyla Katherine (Bee onun çocukluğundan kalan takma adı), moda dünyasının en çok korkulan ve en güçlü ismi Anna Wintour'un kızı. 31 Temmuz 1987 doğumlu Bee, onu tanıyanlar tarafından annesinin kusursuz moda zevkini almış, ne istediğini bilen, sofistike bir zevke sahip biri olarak nitelendiriliyor. Bu arada bu yorumu yapan kişilerin Oscar de la Renta, Olivier Theyskens ve Mario Testino gibi isimler olduğunu söyleyelim de, olay daha da havalı olsun.
Küçük siyah Chanel elbiselerin ve Manolo Blahnik stilettoların arasında büyüyen Bee, doğal olarak sevdiği markaların arasında ilk tercihini de onlardan yana yapıyor. Diğer favori markalarını ise Proenza Schouler, Zac Posen ve Derek Lam oluşturuyor. O ne de olsa en kaliteliye ve seçkin olana alışkın bir kız. Bir davete gideceği zaman kıyafetini özel olarak Karl Lagerfeld dikiyor.
Daha 17 yaşındayken Teen Vogue dergisine yazılar yazmaya başlayan Bee, editörleri tarafından da çok beğenilmiş ve annesinin yeteneğini aldığı kanıtlanmış. Halen Columbia Üniversitesi'nde eğitim gören Bee, İngiliz The Daily Telegraph gazetesine ve The New Yorker dergisinin internet sitesine stil konulu yazılar yazıyor. Annesinin soğuk zarafetini ve klasik tarzını miras alan Bee, bakalım ondan beklendiği gibi kariyerinde de annesi kadar başarılı olabilecek mi?

JULIA RESTOIN ROITFELD
Fransız zarafetinin ve Avrupalı asi bir ruhun nefis bir karışımı gibi Julia Restoin Roitfeld... 11 Kasım 1981 doğumlu Julia, daha annesinin kim olduğunun tam olarak farkında olmadığı yaşlarda bile kendine ait bir moda duruşuna sahipmiş. Herkesin ağırbaşlı üniformalarla geldiği kız okuluna o, parlak PVC'den pantolonlar giyerek gidermiş. Paris'te doğup büyüyen Julia, buradaki Parsons'da moda reklamcılığı üzerine grafik tasarımı öğrenimi görmeye başlamış ve ardından okulun New York merkezinden mezun olmuş.
Julia, mezuniyetinin ardından Baron&Baron'da çalışmaya başlamış. Burada rüştünü ispat eden Julia'yı geniş kitlelere tanıtan iş ise aile dostları Tom Ford'un 2006 yılında lansmanını yaptığı ilk parfümü Black Orchid'in yüzü olarak onu seçmesi olmuş. Julia, karizmatik güzelliği ve kariyerindeki başarılarla şimdiden Bee'ye hafif fark atmış gibi.
Haberin fotoğrafları