kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Halis Toprak’ın Aslanlı Köşkü’nde dev bir yemek masası var. İftar davetleri burada veriliyor, önemli konuklar bu masada ağırlanıyor.

İş hayatında pişmanlığım yoktur!

25.10.2008
- Geçmişe dönüp baktığınızda en büyük pişmanlığınız nedir?
- İş hayatında hiç pişmanlığım yoktur.

- Banka sahibi olduğunuz için pişman olmadınız mı hiç?
- Bankayı ben kurdum. Bankam öyle bir bankaydı ki, tarihte yoktu. Niye pişman olayım ki? Ne zaman BDDK devreye girdi, o zaman her şey kötüye gitmeye başladı.

- Neden kötü gitmeye başladı?
- Toprakbank'a çamur atılabilir ama rakamlar atılan çamurun tutmayacağını gösterir. Bizim güzelim bankayı 85 milyon dolara Mehmet Kutman'a satacaklardı.
Ekrem Pakdemirli'ye bu bankanın öyle 85 milyon dolar değerinde bir banka olmadığını söyledim, bankayı Kutman'a satarlarsa Mesut Yılmaz'ın peşinden ayrılmayacağımı ifade ettim. 'Eğer Kutman bankayı almaz ise devlet bankayı tasfiye eder, içindeki para devlete kalır' dedim.
Zira Toprakbank'ın kasasında 800 trilyon nakit, 1 katrilyon 300 milyar lira değerinde hazine bonosu vardı. Yılmaz, Kutman ile konuştu ve bankanın bütün malvarlığını devlete kalmasını sağladı. Bankamızın iştiraki olan Yatırım Bankası ise mahkeme tarafından satışın durdurulmasına ilişkin karar alınmış olmasına rağmen Engin Akçakoca tarafından, aynı banka satışında olduğu gibi 10 milyon dolar karşılığında Halit Cıngıllıoğlu'na satıldı. Bu başlı başına bir suçtur. Cıngıllıoğlu da Yatırım Bankası'nın bir kısmını 800 milyon dolar üzerinden sattı. Toprakbank'ın ya da Toprak Holding'in iştiraklerini, mallarını ve gayrimenkullerini Akçakoca yardımıyla alan birçok kişi bu alışveriş sayesinde çok zengin oldular, söyleyeyim size..