kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Hardaldaki tumeric hafıza ilacı

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
31.10.2008
İki adet Blackberry telefon, bir dizüstü bilgisayar, bir şişe hardal... Dr. Mike, işte bunları gittiği her yere taşıyor. Telefon ve bilgisayarın ne işe yaradığını biliyoruz.
Peki ya hardal ne alaka?
Yanında taşıdığı bu sarı hardal, 'tumeric' denilen bir baharat içeriyor. (Her marka içermez, alırken kontrol edin) Hintli aşçılar tarafından 'mutfağın kraliçesi' diye de bilinen bu baharat, sandviçinize koyduğunuz hardala sadece o koyu sarı rengi vermekle kalmıyor, tadını da acılaştırıyor.

HİNTLİ DOKTORLARIN DOSTU
Tumeric; Hindistan'ın meşhur körili yemeklerinde kullanılan en önemli baharatlardan biri. İşte bu baharat artık sağlıklı bir hayatın da en önemli yapı taşlarından birini oluşturmaya başladı. Hintli doktorlar yüzyıllarca; artiriti, karaciğer bozukluklarını, ödemi ve vücut ağrılarını iyileştirmek için bu baharata güvendiler. (Bugün hâlâ Hint pazarlarında içinde tumeric olan yara bantlarını bulabilirsiniz...) Bugün, yeni bir araştırma bu eski tip tedavi çözümlerinin aslında çok doğru bir yolda olduğunu kanıtladı. Tumeric'in bileşimlerinden biri olan 'kurkimin'in kolon kanseri, artirit, kistik fibrozis ve Alzheimer hastalığına karşı olan savaşı son derece umut vaat ediyor. Bugüne kadar etkili bir ödem dağıtıcı, antioksidan, antiviral, antibakteriyal, antifungal ve anti kanser ajanı olarak kullanılan bu maddenin daha çok uzun testlerden geçmesi gerekiyor.