kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Özhim, oyunculuk yaparken kendini küçük bir kız çocuğu gibi hissettiğini söylüyor.

En büyük hayalim 'Şems'i canlandırmak!..

31.10.2008
Oyunculuğa iyice ısınan Eyşan Özhim, Yeni Aktüel'e konuştu: Çocukluğumdan beri Mevlevi kültürüne hayranım. Bir filmde, 'Şems'i canlandırmak istiyorum..
Türkiye Güzeli, Türkiye Mankenler Kraliçesi, Dünya Zarafet Güzeli... Türk halkının önce bu sıfatlarla tanıdığı Eyşan Özhim, ardından işkadınlığına soyundu ve bu sektörde adını iyi bir marka yöneticisi olarak duyurdu. Altı yıl boyunca bu işi yaptıktan sonra, her zaman ilgi duyduğu oyunculuğa yöneldi. Önce reklam filmleri ve kliplerde oynadı. Ardından 'Kısık Ateşte 15 Dakika' ve 'Kutsal Damacana' gibi filmlerde rol aldı. Son olarak da, 45. Altın Portakal Film Festivali'nden 'En İyi Sanat Yönetmeni' ve 'Jüri Özel Ödülü' dallarında ödülle dönen 'Başka Semtin Çocukları' adlı filmde, 'Kuaför Canan'ı canlandırdı.

KIYAFETLERİMİ PAZARDAN ALDIK

Bu filmin afişini de tasarlayan Eyşan Özhim, 'Altın Portakal'da filmdeki görüntüsünü, "Gazi Mahallesi'nde yaşayan bir kuaför, bu kadar şık olur mu?" diye eleştirenlere şu sözlerle yanıt veriyor: "Canan'ın hayali Nişantaşı'nda bir dükkan açmak. O, başka bir hayata öykünüyor. Şıklığı da oradan geliyor. Canan'ın giysilerini pazardan aldık."

RUHANİ BİR AŞK!
Özhim, sinemayla ilgili en büyük hayalini ise şöyle açıklıyor: "Ortaokuldayken Mesnevi'yi okumaya başladım. O dönemden beri Mevlana'ya ve Mevlevi kültürüne ilgim var. Bir sinema filminde 'Şems'i oynamayı çok isterim. Mevlana ve Şems aşkında cinsiyet kavramının bir önemi yok. Orada ruhani bir aşk var. O yüzden, Şems'i bir kadının oynamasında da sakınca yok."
Haberin fotoğrafları