kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI
31.10.2008
İyi pazarlar sevgili okurlar... Bugün hepiniz evinizde ailenizle nefis bir tatil günü geçiriyorsunuz... Bugün dinlenme günü ama aynı zamanda beslenmelerine dikkat edenlerin kendilerine şöyle bir nefes aldırdıkları yani serbest bıraktıkları gün... Bugün gönlünüzce yiyin ama tabii ipin ucunu fazla kaçırmayın. Hafta arasını düşünün, canınız ne istemişti de siz yememiştiniz, onları hatırlayın ve afiyetle yiyin derim... Bugün sizlere hem sağlıklı, hem lezzetli hem de biraz kaçamak yapabileceğiniz tariflerim olacak. Brokoli çorbası; vitamin deposu... Kesinlikle hem çocuklara hem yetişkinlere tavsiye ediyorum. Sonrasında üzümlü pilav; hem sıradışı hem lezzetli... Ve bugünkü kaçamak lezzetimiz muzlu kek... Bu tarifleri gazeteden kesip arşiv yapın. Hepsi birbirinden lezzetli... Afiyet olsun ve hayatınızdan lezzet, sevgi eksik olmasın.

Brokoli çorbası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 20 dk.
MALZEMELER
*
500 gram brokoli
* 1 orta boy patates
* 1 orta boy soğan
* 1 bardak süt
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Brokolileri yıkadıktan sonra tencereye koyun, patates ile soğanı soyup dörde bölün ve tencerenin yarısına kadar kaynar su koyup, ocağınızı açın. Kaynayınca çatalla kontrol edin. Brokoliler yumuşayınca suyun fazlasını dökün ve sıcak sütü ilave edin. Tuz ile zeytinyağını ekleyip rondodan geçirin. Son derece pratik, lezzetli ve sağlıklı çorbanız hazır. Afiyet olsun...

Üzümlü pilav
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dk. Pişirme süresi: 15 dk.
MALZEMELER
*
1 su bardağı baldo pirinç
* 1.5 su bardağı sıcak su
* 1 çay bardağı suda bekletilmiş kuru üzüm
* 2 yemek kaşığı mısırözü yağı
* İsteğe göre karabiber
* Tuz
Pirinci hiç suda bekletmeden yağla birlikte tencereye koyun. Biraz kavurun sonra sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Suyunu çekince suda bekletilmiş kuru üzümleri koyup, biraz karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı tutun, ocağın altını kapatın, demlenmesi için bırakın. Sıcak servis yapın. Pilavınıza daha da lezzet katmak isterseniz bir tatlı kaşığı tereyağı ile tatlandırabilirsiniz.

Muzlu kek
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 45 dk.
MALZEMELER
*
3 su bardağı un
* 1.5 su bardağı şeker
* 2 orta boy olgun muz
* 3 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı muz aromalı süt
Yumurta, şeker ve vanilya krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonrasında sütü muzlarla beraber ezip, karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin. En son unu ve kabartma tozunu koyun ve çok iyi karıştırın. (Mikserle daha iyi karışacaktır.) Güzel bir kek kalıbına koyun. 150 derece ısınmış fırında l5-50 dakika pişirin. Unutmayın kekler her zaman yavaş yavaş pişer. Bence muzlu kek bugün sizin malum kaçamağınız olabilir... İyi haftalar.