kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kredi kartınızı diyete sokun!

Tülin KERMEN
31.10.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Kredi kartınızı diyete sokun!
Ben alışveriş yapmak için yaşayanlardanım. Her gün bir şeyler almak isterim. Altı aktif kredi kartım var ve her ay limitlerini sonuna kadar kullanmak için beni tahrik ediyorlar. Ama kriz döneminde kendimi krize sokmamak için önlemler aldım, belki sizin de işinize yarar...
* Kullandığınız kart sayısını azaltın. Bir ya da iki aktif kartınız, limitleri de aylık kapatabileceğiniz kadar olsun. Bir tane yüksek limitli kartı acil durumlar için, güvendiğiniz bir tanıdığınıza verin. Burada güvenme kıstası; kartınızı size gerçekten ihtiyacınız olana kadar vermemesi ve kendisinin kullanmaması olmalıdır!

FAZLALARI SATIN
* Kredi kartı taksidiyle aldığınız ve hâlâ taksidini ödediğiniz kıyafetlere ve eşyalara bir bakın, aralarında hiç giyinmedikleriniz varsa fotoğraflarını çekin. Bu fotoğrafları, www.ebay.com gibi ikinci el eşya satan internet sitelerinde yayınlayarak kullanmadığınız ürünleri satın. Kazandığınız parayla da yine bu siteden ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz.
* Günlük harcayacağınız bir nakit para tutarı belirleyin, bunu aşmamak için kendinize belli kurallar koyun. Bunları kredi kartı boyutunda bir kağıda yazın; 'taksiye binme, ihtiyacın olmayan hiçbir şeyi alma' gibi...

PUANLARA DİKKAT

* Günlük veya iki günlük yiyecek alın. Çünkü çok fazla yiyecek çöpe gidiyor, dolayısıyla paranız da...
* Kartlarınızdaki puanları kontrol edin, bir yere not edin ve birisine hediye alacağınız zaman bu puanlarınızı kullanın.
* Bu sezon kesin spora yazılacağım diyordum, vazgeçtim! Mall walking (alışveriş merkezi yürüyüşü) veya dükkanlar kapalıyken vitrin bakma sporu yapmaya devam edeceğim. Tavsiye edilir.