kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dokuz gün sürecek İstanbul Kitap Fuarı’nda toplam 250 kültürel etkinlik düzenlenecek.

Tüyap'ta 68 Kuşağı coşkusu

30.10.2008
Tüyap'ın düzenlediği İstanbul Kitap Fuarı ile Sanat Fuarı yarın başlıyor. Fuar, 68 Kuşağı'nın günümüze yansımalarının izini sürecek. Fuarın Onur Yazarı yine bir 68'li olan yazar Füruzan..
Kasım ayı geldi çattı ve Beylikdüzü Tüyap'ta hummalı bir çalışma da sona ermek üzere. Çünkü yarın 27. İstanbul Kitap Fuarı ve 18. İstanbul Sanat Fuarı/ ARTİST 2008 başlıyor. Kitap, edebiyat ve sanatın içiçe geçtiği ve dokuz gün sürecek etkinlik, bu yıl 68 Hareketi'nin 40'ıncı yılı vesilesiyle temasını 1968-40 Yıl Önce, 40 Yıl Sonra olarak belirledi. Bu nedenle, 20. yüzyılın önemli kırılma noktalarından biri olan, özgürlük olgusunu yeniden gündeme getiren ve siyaset, toplum, birey, sanat üzerinde derin izler bırakan 68 Hareketi her yönüyle yeniden tartışılacak. Bununla birlikte fuar 68 Kuşağı'nın önemli temsilcilerinin bir araya gelmesine de vesile olacak. Yarın fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Onur Yazarı Füruzan ve fuara gelecek olan aktivist Tarık Ali ve 68 Kuşağı'nın temsilcileri katılacak. 9 Kasım'a kadar sürecek etkinlikte panel, dinleti, şöyleşi gibi kitap dostlarının kaçırmayacağı da 250 kültürel etkinlik düzenlenecek.

EŞZAMANLI SANAT FUARI
İstanbul Kitap Fuarı ile eşzamanlı düzenlenecek 18. İstanbul Sanat Fuarı/ ARTİST 2008 de 'dünyanın' sanatçısını İstanbul'a taşıyacak. Tabii 68 Hareketi, Sanat Fuarı'nın da gündeminde olacak. Denizhan Özer'in üstlendiği Sınırsız başlıklı çağdaş sanat sergisi bu anlamda fuarın sürprizi sayılabilir. İlk defa bu kadar geniş kapsamlı bir çağdaş sanat sergisine ev sahipliği yapacak olan TÜ- YAP, 2000 metrekarelik bir alanda 34 ülkeden 214 sanatçının eserlerini ağırlayacak. Sergi, 68'in özgürlükçü yaklaşımının sınırsızlığından yola çıkarak, hareketin sanat ve düşünce dünyasına getirdiği düşünme biçiminin bugünkü iz düşümünü tartıştırmayı amaçlıyor. Yurtiçi ve yurtdışından 100'e yakın sanat kurumu, bağımsız gruplar ve inisiyatifler, sanat galerileri ve üniversitelerin katılımıyla düzenlenen İstanbul Sanat Fuarı'nda bu yıl, Onur Sanatçısı Ödülü bir başka 68'li, heykeltıraş Mehmet Aksoy'a, Onur Eleştirmeni Ödülü de Güven Turan'a verilecek. Sanatsever Kurum Ödülü Beşiktaş Belediyesi'ne değer görülürken Koleksiyoner Onur Ödülü ise Hüma Kabakçı Koleksiyonu ile Nahit Kabakçı'ya takdim edilecek.

ÜCRETSİZ SERVİS
Fuarda Onur Sanatçısı olan Mehmet Aksoy'un devasa boyuttaki 15 metrelik Kibele heykellerinin aralarında bulunduğu eserleri sergilenecek. Nuri İyem, Abidin Dino, Fikret Mualla Saygı, Ferruh Başağa, Cihat Burak, Rahmi Aksungur ve Erol Akyavaş gibi Türk resim sanatının önemli isimlerinin eserlerinden oluşan Hüma Kabakçı Koleksiyonu da fuarda sergilenecek. Ayrıca Asım İşler'in anısına bir de resim sergisi açılacak. Beylikdüzü'ndeki fuar alanına ilk gün Taksim AKM'nin ve Bakırköy Deniz Otobüsleri İskelesi Otoparkı'nın önünden saat 10.00 ile 16.00 arasında her yarım saatte bir ücretsiz servis kalkacak. Bilgi için: http://www.istanbulkitapfuari.com/
Haberin fotoğrafları