kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan

Küfürler havayı bozdu

Veli SARIBOĞA-Güngör KARAKUŞ
31.10.2008
Ergenekon duruşmasında iddianame okunurken 'küfür' tartışması çıktı. Telefon konuşmalarındaki küfürleri savcının aynen okumasına sanıklar tepki gösterdi. Duruşmaya Sedat Peker de getirildi..
Ergenekon davasının Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda yapılan 5. duruşmasına, "küfür tartışması" damgasını vurdu. Sabah erken saatlerde cezaevine gelen gazeteciler yoğun sis sürpriziyle karşılaştı. İddianamenin okunmasına devam edilen beşinci duruşmaya basının ilgisinin azaldığı, canlı yayın çadırlarının boş kaldığı görüldü.

PEKER-HOŞTAN MUHABBETİ
Duruşmaya tüm tutuklu sanıklar getirilirken, Sedat Peker ilk kez katıldı. Yanyana oturan Sami Hoştan ile Sedat Peker'in iddianame okunurken zaman zaman yaptıkları sohbete, hemen önlerinde oturan Veli Küçük de katıldı. Güler Kömürcü Öztürk, Kemal Alemdaroğlu, Ali Yasak, İbrahim Belli, Fuat Turgut'un aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık ile 30 avukat da duruşmada hazır bulundu. Savcının önemsiz gördüğü yerleri özetleyerek geçmesi nedeniyle 2 saat 25'da iddianameden 116 sayfa okundu. İddianamede bulunan telefon konuşmalarındaki küfürler duruşmada okununca bazı tutuksuz sanıklar salonu terk etti. Sanıklardan avukat Nusret Senem, "Ben 30 yıllık avukatım. Bir iddianamede bu kadar bol küfür görmedim" diyerek itiraz etti. Mahkeme başkanının uyarısı ile küfürlü kısımlar atlanarak okundu. İddianamenin okunmasına 284'üncü sayfada ara verilirken, mahkeme heyeti başkanı 15.45'ten itibaren bazı sanıklarla avukatlarının taleplerini okudu. Hoştan'ın avukatı, müvekkilinin iddianamede "Arnavut Sami" olarak yer almasına itiraz ederek "Bunun aslen Arnavut olan Hoştan'ın lakabı olduğunu" söyledi. Doğu Perinçek ile bir grup sanık avukatları aracılığıyla iddianamenin okunmasından vazgeçilmesini ve sorguya başlanmasını istedi. Veli Küçük'ün avukatı ise telefon görüşmeleri ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunduğu dönemle ilgili taleplerde bulundu.

PEKER SİLİVRİ CEZAEVİNE
Mahkeme heyeti başka bir suçtan tutuklu Sedat Peker'in Silivri cezaevine nakledilmesine karar verirken, bazı sanıkların tahliye talebinin bugün değerlendirileceğini açıkladı. Duruşmaya bugün devam edilecek. Öte yandan, cezaevi yetkilileri ile bir inşaat şirketinin görevlileri Silivri Cezaevi içindeki duruşma salonunun büyütülmesi için inceleme yaptı. Salonun yaklaşık 65 metrekare büyütülmesi planlanıyor.