kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Stresten saçları beyazladı

30.10.2008
ABD başkanlık seçimlerine 96 saat kala, kazanırsa ülkenin ilk siyahi başkanı olacak Demokratlar'ın başkan adayının 3 ayda beyazlayan saçları dikkat çekti. Obama çevresine "Seçim stresi saçımı beyazlattı. En çok da adaylık yarışı" dedi..
Demokratların adayı Barack Obama, 2007 şubat ayında başladığı seçim maratonunda artık son kulvarda. Yapılan tüm anketlerde Cumhuriyetçilerin adayı John McCain'den en az 7 puan önde görülen Obama 47 yıllık hayatının en stresli ve yoğun günlerini yaşıyor. Yaşadığı yoğun baskı ve uykusuz geçen geceler Obama'nı fiziksel görüntüsünü de etkiliyor. AP haber ajansı Obama'nın henüz kampanyasına başladığı günlerde ve geçtiğimiz hafta çekilmiş iki fotoğrafını yayınladı.

"HILLARY BENİ ÇOK YIPRATTI"
Fotoğraflarda saçları beyazlamış olan Obama yakın çevresine de, "Stres saçlarımı beyazlattı" diyor. Obama saçlarının beyazlamasını bir diğer nedeni olarak adaylık yarışında karşıya kaldığı Hillary Clinton'ı gösteriyor. Bir süre Clinton ailesiyle arasında soğuk rüzgârlar esen Obama seçimin sonuna yaklaştığımız şu günlerde Clintonların desteğini almış durumda. Eski ABD başkanlarından Bill Clinton Orlando'da seçmenlere yaptığı konuşmada Obama için "ABD'nin geleceğini temsil ediyor" dedi.

"CLINTON'DAN AÇIK DESTEK"
Clinton, "Ülkeyi düze çıkaracak kişiyi seçeceksiniz. Müstakbel başkanın Obama olacağı aşikar. Sizin desteğinizle başkan olacak" diye konuştu. Cumhuriyetçilerin Obama'yı "sosyalistlikle" suçlamalarını eleştiren eski başkan, "Bir başkanın kriz döneminde yapacağı, Amerika için iyi olanı yapmaktır. Senatör Obama, çok geniş kapsamlı bir plan sunuyor" dedi. Obama da, Clinton için "siyaset dehası" yakıştırmasını kullandı. Cumhuriyetçilerin en kıdemli siyasilerinden Michael Steel, Obama kazanırsa Cumhuriyetçilerin devri uzun süre kapanır" dedi.

OBAMA 50 %
McCAIN
43 %

KAYNAK: ZOGBY