kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

RTÜK göreve..

Lig ve Kupa dışı maçları özel anlaşmalarla yayınlayan Lig Tv dışındaki kanallar öyle çirkin, öyle iğrenç yayınlara imza atıyorlar ki, geçen yıl fena halde eleştirdiğim Şansal Büyüka ekibinden özür dilemek geliyor içimden.. Meğer beterin beteri nasıl olurmuş, görmeli, yaşamalıymışım..
Bir defa çekim kalitesi fevkalade düşük.. Spikerler kelimenin tam anlamı ile amigo. Taraftarı bile çıldırtan bir tarafgirlik içinde anlatıyorlar. Hele rakip yabancıysa, yorumcu da spikere ekleniyor ve utanç verici bir taraflı yayıncılık ortaya çıkıyor.
Ama asıl rezillik bu değil.. Asıl büyük ayıp ekran kirliliği.. Maç değil, reklamlar dizisi izliyorsunuz ve bu kirli ekrana RTÜK hiçbir şey demiyor.. Belli ki maç izlemiyorlar.. Ya da büyük bir yayın gurubunu karşılarına almaktan korkuyorlar.
Reklam kirlenmesi rezalet boyutlarını da aştı. Hayata sevimli ve tebessümlü bakmasıyla ünlü Selahattin Duman bile çıldırdı, hem de kendi gurubunun DSmart'ı, GalatasarayOlimpiyakos maçının üzerine 65 reklam bindirince..
Hadi yayın gurupları, TV reklam müdürlerinin prim hırslarına yenik düşüyor ve en ucuzundan köfteci reklamlarını bile ekrana getirip bindikleri dalı kesiyor, halkı o kanaldan nefret ettiriyorlar, tamam da, tüketici haklarını koruyan bir kurum yok mu bu ülkede?..
Tek, bir tek RTÜK üyesi yabancı kanalların maç yayınlarına bakmaz mı, oynanan maçın üzerine bu kadar laf biniyor mu diye?..
RTÜK canlı yayınlanan maçlarla ilgili kuralları yeniden ele almalı ve oyun sahasının üzerine gelecek her türlü reklamı kesin yasaklayıp, hatta o kanalın canlı maç yayın yapmasını yasaklamaya varan ağır cezalar koymalı..
Ve de bu işi hemen, vakit geçirmeden yapmalı..
TV seyircisinin eşek yerine konması engellenmeli..