kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Pelin Batu'nun başrol oynadığı film 26 Aralık'ta gösterime girecek.

'Yağmurdan Sonra'nın sevişme sahnesi hayal!

Mehmet ÇALIŞKAN
29.10.2008
Yönetmen Görkem Turgut, 'Yağmurdan Sonra' filmindeki işkencelerin gerçek, Pelin Batu'lu sevişme sahnelerinin ise hayal ürünü olduğunu söyledi ..
Yasadışı örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle hapis yatan yönetmen Görkem Turgut, mahkumiyet sürecinde yaşadıklarını 'Yağmurdan Sonra' adlı sinema filmine aktardı.

Benzer yaşamlar
1996'da hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı verilen Görkem Turgut, filmde Serhan Yavaş tarafından canlandırılan 'Nuri İlker' karakterinin başına gelenlerin kendi yaşamıyla paralellik gösterdiğini söyledi. Turgut, "Filmdeki hapishane müdürünün eşiyle olan sevişme sahneleri de sizin yaşadıklarınızla paralellik gösteriyor mu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Hapiste ilişkim olmadı
"Yok daha neler! Filmde hapishanede yaşadıklarımın çoğunu senaryolaştırdım. İzleyici benim gerçekte yaşadıklarımın çoğuna tanık olacak. Ne var ki filmdeki sevişme sahneleri tamamen hayal ürünüdür. Ben sadece işkence gördüm, hapis sürecinde herhangi bir kadınla ilişkim olmadı. Filmdeki hikayenin o kısmı benim üretimim." 12 Eylül'den sonra fikirlerinden ötürü tutuklanan Nuri İlker'in yaşadıklarını konu alan 'Yağmurdan Sonra' filmini yönetmenin ötesinde senaryosunu da yazan Görkem Turgut, filmde; Serhan Yavaş, Pelin Batu, Turan Özdemir, Demir Karahan, Nilgün Bengün ve Umut Temizaş'la çalıştı. İşkence ve sevişme sahneleriyle gündeme gelmesi beklenen 'Yağmurdan Sonra', 26 Aralık'ta vizyona girecek.
Haberin fotoğrafları