kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kuzu etli ıspanak kökü

Tereyağını eritip, yemeklik doğradığınız soğanı ve etleri içine ilave edin. Etler suyunu çekip bırakana kadar kavurun ve üzerine bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tencerenin ortasına toplayın ve etraflarına ıspanak köklerini dizin. Karabiber ve tuz ekleyip, 15 dakika orta ateşte pişirin. Bir kapta yumurta sarısı, un ve limonu çırptıktan sonra, yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde 5 dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan
* 150 gr. kuşbaşı kuzu eti
* Bir buçuk su bardağı sıcak su
* 1 kg. ıspanağın kökü
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı un

* * *
Taze soğanlı krep
Krep hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp, çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice kızdırın ve yağlayın. Yarım kepçe hamurdan dökün. Tavayı sallayarak, krebin iki tarafını da kızartın ve bir kenara alın. Her seferinde tavayı yağlayarak, hamur bitene kadar bu işlemi sürdürün. Soğanların yalnızca yeşil kısımlarını 1 parmak eninde doğrayıp, üzerine bir tutam tuz serpin ve elinizle iyice ovun. Sıkıp suyunu akıttıktan sonra bir kaba alın. Salatalıkları kabuğu ile rendeleyin ve lor peyniri ile birlikte soğanlarla karıştırın. Hazırladığınız harcı kreplere paylaştırıp rulo haline getirin ve servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
Krep için:

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı tepeleme un
* Tuz İçi için:
* 4 demet taze soğan
* 1 su bardağı lor peyniri
* 2 adet orta boy salatalık
* Tuz, karabiber

* * *
Fıstıklı kolay baklava
Tatlının şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Tatlı için kullanacağınız tepsiyi masaya koyup tüm yufkaları üzerine yayın. Bir bıçakla tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın. Tepsinin üzerinde kalan parçaları da ayrı bir yere alın. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın. Dilerseniz kaymakla da ikram edebilirsiniz.

Malzemeler 8 Kişilik
* 8 adet yufka
* 250 gr. tuzsuz antepfıstığı
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 150 gr. tuzsuz tereyağı
* 2 çorba kaşığı buğday nişastası Şerbeti için:
* 3 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu