kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Afiyet olsun!

Yeni pişmiş sıcak yemeğin, böreğin kokusuna kim dayanabilir? Işıl ışıl görüntüleriyle iştah kabartan keklerin, kreplerin, meyvelerin, dumanı tüten çorbaların da başrolde olduğu bu sonbahar günlerinde, artık 'Akşama ne pişirsem?' diye düşünmenize gerek yok. Çünkü ben; bundan böyle hafta içi her gün gazeteniz GÜNAYDIN'la evlerinizde olacağım. Pratik ve şık tariflerimle hem lezzetli hem de kolay yemek yapmanın püf noktalarını, mevsime uygun yemekleri, sağlıklı ve besleyici çocuk yemeklerini de köşemde bulabilirsiniz. Belki başka sürprizlerim de olabilir. Sizler de isterseniz bana düşüncelerinizi, önerilerinizi yazıp gönderebilirsiniz. Güzel sofralarda, sağlıklı, mutlu günlerde görüşmek dileğiyle...


Pancarlı portakal tabağı

Portakalları ikiye bölün. Etli kısımlarını tamamen çıkarmadan içlerini düzgün şekilde oyun. Otlu peyniri küp doğrayıp bir kaba alın. Üzerine kurufasulye ve kıyılmış maydanoz ilave edip, karıştırın. Pancar turşusunu küpler halinde doğrayın. Portakal çanaklarının içine biraz turşu, üzerine de peynirli harçtan koyun. Yeniden turşu ve peynirli harç koyun. Sosu hazırlamak için tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın. Pancarlı çanakların üzerine gezdirin.
Malzemeler 6 Kişilik
* 200 gram pancar turşusu
* 3 adet portakal
* 100 gram otlu peynir
* 1 su bardağı haşlanmış kurufasulye
* 2-3 dal maydanoz Sosu için:
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* Yarım limonun suyu
* Tuz, karabiber
Hindi fümeli tavuk butları
Tereyağını oda sıcaklığında bekletip iyice yumuşamasını sağlayın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarmısak ekleyin. Karışımı tavuk butlarının üzerine ve deri altlarına sürün. Her tavuk buduna iki hindi füme dilimi sarın ve mutfak ipiyle bağlayın. Tavukları fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Diğer taraftan patatesleri dilimleyin. Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Daha sonra sebzeleri bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve baharat serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip tavukla birlikte servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik
* 6 adet tavuk budu
* 12 dilim hindi füme
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 5-6 dal maydanoz
* 2 diş dövülmüş sarmısak
* Tuz, karabiber Sebze garnitürü için:
* 250 gram brokoli
* 3 adet patates
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber, pulbiber
Kuskuslu kuzu kulağı salatası
Suyu bir tencereye alıp üzerine tuz ekleyin ve ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca kuskusu ilave edin. 15 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve süzün. Yoğurdu sarmısakla karıştırın. Üzerine soğuyan kuskusu ekleyin. İnce doğranmış kuzukulağını ilave edip harmanlayın. Tuzunu ayarlayın. Zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Malzemeler 3-4 Kişilik
* 1 su bardağı kuskus
* 4 su bardağı su
* 1 su bardağı yoğurt
* 4 diş dövülmüş sarmısak
* 1 demet kuzukulağı
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz