kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kırmızı biberli tavuk sarması

Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda haşlayın. Diğer taraftan, tereyağını bir kaba alıp üzerine rendelenmiş sarmısak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Biberleri sıcak sudan alıp soğuk suya batırın ve kabuklarını çıkarın. Yarısını düz bir zemine tek kat olarak yayıp, üzerine tavukları yerleştirin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı tavuklara sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Fırın tepsisine yerleştirip, alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.

Malzemeler
*
1 kg. kırmızı biber
* 1 çorba kaşığı silme tereyağı
* 3 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı kimyon
* Yarım çay kaşığı karabiber
* 2 adet açılmış ve ince dövülmüş tavuk göğsü
* Yarım su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
* 2 adet taze soğan
* Tuz

* * *
Çikolata soslu irmik tatlısı
Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve tozşekeri koyup, karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip, koyulaşana kadar pişirerek kalıplara dökün. Bir gece dolapta bekletin ve kalıplardan çıkartın. Çikolatayı benmari usulü eritip, tatlılara paylaştırın. Üzerlerini antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler

* 1 su bardağı irmik
* 4 su bardağı süt
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 3 çorba kaşığı hindistancevizi
* 1 paket vanilya Üzeri için:
* 1 paket (80 gr.) bitter çikolata
* Yarım çay bardağı kıyılmış antepfıstığı

* * *
Patlıcanlı poğaça
Bir kapta hamur için sıvıyağ, margarin, su, tuz ve aldığı kadar unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. İçi için; patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve robottan geçirin. Ezilmiş patlıcanları bir kaba aktarıp, üzerine doğranmış peynirleri ilave edin ve karıştırın. Hamuru merdaneyle yarım cm. kalınlığında açın. Hamurdan, bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak dilimlerin üzerine patlıcanlı içi pay edin. Yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçaları hafif yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler

* 3/4 su bardağı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı margarin
* Yarım su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Aldığı kadar un İçi için:
* 2 adet bostan patlıcanı
* 100 gr. beyaz peynir
* 50 gr. kaşar peyniri Üzeri için:
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri