kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Müziğimin internette yayılımı çok hızlıydı

27.10.2008
'Hayvanlar' albümüyle tanınan genç şarkıcı Yasemin Mori: İnternet aracılığıyla çıkış yapma durumum yok! Sadece müziğimin internetten yayılımı, televizyondan hızlı oldu..
İlk albümü 'Hayvanlar' ile kısa sürede ünlenen Yasemin Mori, müziğin lise yıllarında hayatına girdiğini söyledi. Bilkent Üniversitesi Grafik Bölümü mezunu olan genç şarkıcı, bitirme tezini 'müzik' üzerine oluşturduğunu belirterek, "Müzik bana hep açıktı, hayatımın her anında vardı. Grafik okumanın müzikle ilgili düşünce biçimimi de geliştireceğini düşünmüştüm" diye konuştu. Marie Claire dergisine röportaj veren Yasemin Mori, hakkında bilinmeyenleri anlattı...

AĞIN BİR PARÇASISINIZ
* Albüm yapma süreciniz nasıl gelişti? Bugün birçok genç müzisyen albüm yapma hayali kuruyor, fakat çok azı hayalini gerçekleştirebiliyor.
Ankara'dan İstanbul'a taşındıktan sonra müzikle ilgilenecek daha çok zamanım oldu. Bir grup kurmaya çalışıyordum, müzisyen arkadaşlar arıyordum. Emre Irmak'la tek seferlik bir proje grubu oluşturduk. Roxy'de sahne aldık, sanırım müziğe daha dik bakmamı sağlayan anlardan biriydi o an. Gerisi de geldi zaten...

* Sesinizi önce internet üzerinden duyurmayı tercih etmişsiniz. Bu bir tür nabız yoklamak gibi miydi sizin için?
Myspace sevdiğim bir ağ, oraya dünyanın her yerinden müzisyenler ve sanatçılar yaptıkları işleri yüklüyorlar. Sonra siz site içinde sayfadan sayfaya gezerken o ağın bir parçası oluyorsunuz. Ben o siteye şarkılarımı yüklerken plak şirketi de aynı anda klibi televizyon kanallarına ulaştırdı. Aslında önce internet aracılığı ile çıkış yaptım diye bir durum yok, sadece müziğin internetten yayılımı çok daha hızlı oldu.

* Albümünüzün adı 'Hayvanlar'... Hem isyankar hem de sevimli; nereye çekerseniz oraya gidiyor...
Evet, 'Hayvanlar' ismi insanların kodladığı şekliyle pek çok anlama çekilebilir. İlginç olmasının yanı sıra her şeyden bağımsız bir şekilde o aleme baktığımızda çok güzel işleyen bir var oluş sistemiyle karşılaşıyoruz. Bu da insanlığa ve insanların oluşturduğu her şeye olan dikkatimi artırdı. Yani eleştirel bir bakış açısı da var albümde. Ayrıca içgüdülerle ilgili düşünmeye başladığımda da onların alemi gözümde canlandı, benim için önemli bir çıkış noktasıydı.

* Aslında kısa da bir albüm sizinki... Dokuz parçadan oluşuyor ve sadece 30 dakika sürüyor. Neden kısa tutmak istediniz?
Yaptım yaptım bu kadar oldu! (Gülüyor) 'Şu şarkıyı eleyelim bu şarkıyı baştan yapalım, o şarkının şu kısmını çıkarayım' gibi gel-gitleri neredeyse iki yıl boyunca yaşadım ve en sonunda da albümde her şeyin özünü bırakmaya karar verdim.