kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Ispanaklı kiş

Malzemeler
Hamuru için:
* 3 çorba kaşığı (tepeleme) tereyağı
* 1.5 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı soğuk (buz gibi) su İçi için:
* Yarım kg. ıspanak
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 50 gr. beyaz peynir
* 100 gr. krema
* 2 adet yumurta
* Tuz
* karabiber
Hamur için, küçük doğranmış tereyağını unla birlikte bir kaba alıp, elinizle ufalayın. Üzerine tuz, 1 çorba kaşığı sirke ve 2 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edip, hamuru yoğurun. Kiş hamurunu, küçük tart kalıplarına kenarlarını kaplayacak şekilde pay ederek yerleştirin. Kalıpları fırın tepsisine dizin. İçi için, temizlenmiş ve yıkanmış ıspanağı incecik kıyın. İnce doğranmış soğan ve 2 çorba kaşığı sıvıyağla birlikte ıspanağı kavurun. Ispanaklar yumuşayınca ocaktan alın. İçine peynir, krema, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Kalıptaki kiş hamurlarının ortasına, ıspanaklı harcı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, ıspanaklı kişi kalıplardan ayırarak servis tabağına alın.

Çikolatalı bombe pasta
Malzemeler
* 1.5 paket pötibör bisküvi
* Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı süt
* 1 paket vanilya
* Süslemek için kakao ve krem şanti
Bisküvileri irili ufaklı kırıp, bir kaba aktarın. Üzerine dövülmüş ceviz, tereyağı, kakao, süt ve vanilyayı ilave edip, macun kıvamı alana dek karıştırın. Daha önceden suyla ıslatılmış ve yağlanmış derin bir kaba bisküvili malzemeyi dökün. Buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Sonrasında dolaptan çıkarıp pastayı servis tabağına ters çevirin. Üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpip, krem şanti ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Patates çanağında sebze çorbası
Malzemeler

* 4 adet çok iri patates
* 1'er adet havuç, kereviz ve pırasa
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 2 su bardağı et suyu
* Tuz
* karabiber
Patatesleri iyice yıkayın ve ortasından çok fazla dışarıya taşmayacak şekilde oyup, bir çanak elde edin. Çanak patatesleri, kabuğuyla birlikte, kızdırılmış yağa alıp, her tarafını 4 dakika kızartın. Patateslerin içlerini, havucu, kerevizi ve pırasayı küçük küçük doğrayın. Doğradığınız sebzeleri tavada 1 çorba kaşığı margarinle 10 dakika soteleyin. Bir tencerede kalan margarinle unu 1 dakika kavurun. Ardından sütü ve et suyunu ekleyip, sürekli karıştırarak pişirin. Diğer kaptaki sotelenmiş sebzeleri, tuzu ve karabiberi ilave edip, 10 dakika kapağı kapalı olarak kaynatın. Sebzeli çorbayı patates çanaklarına doldurup servis yapın.