kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''AB Gürcistan'ın provokasyonlarını görmezden geliyor''

Giriş Saati : 27.10.2008 13:46
Güncelleme : 27.10.2008 22:17
Yeni Haber
Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya, bölgedeki AB gözlemcilerini Gürcistan'ın sınırları yakınlarındaki ''silahlı provokasyonlarını'' görmezden gelmekle suçladı.

Abhazya Güvenlik Servisinden bir yetkili Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, ''Abhazya'da Gürcü gruplar yıkıcı eylemlerini artırdılar. Sınır bölgesinde Rus barış gücü askerlerinin olmaması ve AB gözlemcilerinin etkisiz kalması yüzünden silahlı saldırılar ve cinayetler olağan hale geldi'' dedi.

Abhazya lideri Sergey Bağapş da acil olarak toplantıya çağırdığı Abhaz Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, ''Gürcistan Abhazya Cumhuriyeti sınırlarında geniş çaplı terörist eylemler düzenlemekte'' görüşünü dile getirdi.

Gürcistan'a eylemlerini durdurmaması halinde karşılık verecekleri uyarısında bulunan Bağapş, ''Tekrarlıyorum: Gürcistan topraklarından Abhazalara ateş edilmesine aynı şekilde karşılık verilecek. Eğer zırhlı araçları ya da savaş tanklarını sınır bölgesine götürmeye ihtiyaç varsa bunu yapın'' ifadesini kullandı.

Rus barış gücü askerlerinin çekilmesinin ardından Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya sınırına 225 AB gözlemcisi yerleştirilmişti.

Abhazya, Gürcü güçlerinin dün sınırdaki bir muhafızlarını yaraladığını ileri sürmüştü.

Güney Osetya da geçen hafta yaptığı açıklamada, AB gözlemcilerini Gürcü askeri faaliyetlerine seyirci kalmakla suçlayıp, Gürcü askerlerinin eylemlerine misilleme yapacağı uyarısında bulunmuştu.