kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zemzem Tower'ın komşusu da satışta

Giriş Saati : 27.10.2008 15:14
Güncelleme : 27.10.2008 22:17
Yeni Haber
Suudi Arabistan'ın kutsal şehri Mekke'de Kabe'nin hemen yanı başında inşa edilmekte olan Zemzem Tower'ın komşusu El makam Kulesi'ndeki devremülklerin Türkiye'de satışına başlandı.

El makam Tower'ın, Zemzem'den daha görkemli ve daha lüks olacağı belirtiliyor. Proje ilk defa İstanbul Fuar Merkezi'nde 27-30 Kasım 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı Fuarı Realist Expo'da sergilenecek.

Zemzem Kulesi'nin de içinde bulunduğu 7 kuleden oluşan ve Kral Abdullah'ın bizzat kendi projesi olan Elbeyt projesinin ikincisi etabı El makam Tower'da 5 kişilik bir devremülk 25 yıllığına ortalama 10 bin dolar'a satılıyor.

Mresco Türkiye Genel Müdürü Fatih Ergüven, devremülk sistemine ödenen paranın, bir seyahat acentesi ile umreye 5 defa giden bir ailenin ödeyeceği paraya denk geldiğini, yani sistemin kendisini 5 yılda amorti ettiğini ifade etti. 2001 yılında 14 bin Türk'ün Suudi Arabistan'a gittiğini bugün ise bu talebin 150 bine dayandığını anlatan Ergüven, projenin dolar bazında da her yıl yüzde 8 civarında değer kazandığını belirtti.

Projenin ayrıca devremülkün dönemine, oda tipine bağlı olarak değişkenlik gösteren ortalama yıllık 200 dolar aidat ödemesi bulunuyor. Bu aidat karşılığında ise devremülk sahibine, 5 yıldızlı otel hizmeti, hızlı internet, 5 yılda bir mobilyaların yenilenmesi ve kulenin diğer giderlerinin karşılanması gibi hizmetler veriliyor.

Devremülk tarihleri hicri takvime göre belirleniyor. Hicri takvimde aylar ve günler Miladi takvime göre her yıl 10 gün geriye geliyor. Yani satın alan kişinin devremülkü ilk yıl 10-17 Haziran tarihlerinde ise bir sonraki yıl 1-7 Haziran tarihlerine denk geliyor. Böylece Üç Aylar, Hac ya da Kadir Gecesi gibi rağbet gören dönemler için yüksek para ödeyen devremülk sahiplerinin hakları her yıl geriye giden Hicri takvime göre korunmuş oluyor.

BİN TÜRK'E SATIŞ HEDEFLENİYOR

Bir yıl içinde 7 gün üzerinden toplam 48 devrenin bulunduğu El makam'da 25 yıl sonra devre mülk hakları sona erecek ve El makam Kulesi, Kabe Vakfı'na devredilecek. 2010 yılının Şubat ayında hizmete girecek olan El makam Kulesi, 2035 yılından sonra Mekke Vakfı'na devredilecek. Mresco grubu El makam'da 2009 yılı sonuna kadar bin Türk'e satış yapmayı hedefliyor. Hac, Üç Aylar gibi yoğun talep edilen dönemlerin dışında ortalama 10 bin dolardan satışı yapılan devremülklere vade farksız 12 taksit ya da vade farkıyla 24 aya kadar taksit yapılabiliyor.

BİR YIL MEKKE'DE DİĞER YIL ROMA'DA

Her katı Kabe'yi gören El makam'da devremülk sahiplerinin aynı katta ve metrekarede olmak şartı ile her yıl farklı daireleri kullanma hakkı bulunuyor. Devremülk sahipleri ayrıca o yıl gidemezse hakkını başkalarına kiraya verebiliyor, miras bırakabiliyor ya da satabiliyor. Her yıl gitmek istemeyenler ise, kısa süre içinde hizmete girecek olan "Tabadul" isimli internet değişim programı aracılığıyla kendi devre mülküne denk gelen puan karşılığında dünyanın birçok yerinde üyesi bulunan 500 ayrı lüks otel
grubundan seçim yapabiliyor. Devremülk sahibi, bir yıl Mekke'de umre yapacak, diğer yıl ise Roma'da ya da Paris'te 5 yıldızlı bir otelde kalabilecek.

İBADETTE LÜKSÜ SEVMİYORUZ

Kuveytli yatırımcı firma Mresco'nun Türkiye ofis yetkilileri, pazarlama sırasında en sık karşılaştıkları bir konunun ise, Türklerin bu kadar lüks içinde ibadetlerini yaparken rahatsız olma endişesi taşıması olduğunu söylediler. Bu kadar lüks ve konforun amacının insanların ibadetlerine daha fazla vakit ayırmaları olduğunun altını çizen Mresco Türkiye Genel Müdürü Fatih Ergüven, "Türkler, devremüklü satın alırken, bu kadar lüks içinde ibadetleri gönül rahatlığı ile yapılamayacağı endişesini taşıyorlar.

Ancak halen bazı hacılar 20 kişi aynı odalarda kalıyor ve temiz olmayan ortamlarda ibadetini yapmaya çalışıyorlar. Bu insanlar zamanlarının büyük bölümünü ibadet yerine, temizlik, yemek gibi günlük uğraşlara harcıyorlar.
Bizim amacımız ise hem konforlu bir ortam sunmak, hem de 5 yıldızlı otel hizmeti vererek vatandaşlarımızın zamanlarının yüzde 90'ını ibadetlere ayırmalarını sağlamak" dedi.