kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

El Fetih güçleri El Halil'de

Giriş Saati : 25.10.2008 12:05
Güncelleme : 25.10.2008 17:30
Yeni Haber
Filistin'de Mahmud Abbas'a bağlı El Fetih güçlerinin, El Halil kentine yerleştirilmeye başlandığı bildirildi. Kentte konuşlandırılan yaklaşık 600 El Fetih güvenlik görevlisinin, militanlara ve suçlulara yönelik operasyonlar gerçekleştireceği belirtildi.

Sabah saatlerinde ciplerle ve otobüslerle kente gelen 585 El Fetih askerinin, kent karakolunda toplandığı belirtildi. Askerlerin, gün içerisinde buradan ayrılarak şehirde devriye gezmeye başlayacakları kaydedildi. El Halil'in Filistinli güvenlik şefi Semih Seyfi, kentte düzeni sağlamaya kararlı olduklarını belirtti.

Suçluların ve militanların peşinden gideceklerini kaydeden Seyfi, "Bizi durdurmaya çalışan herkesi tutuklayacağız ve kimsenin bizi caydırmasına izin vermeyeceğiz" dedi. El Fetih birimleri, kentin İsraillilerin bulunduğu kısmını kontrol etmeyecek.

El Fetih birliklerinin, İsrailli yerleşimcilerin tepkisini çekmemek ve protestolarıyla karşılaşmamak için özellikle bu sabah El Halil'e geldikleri belirtildi. Batı Şeria'nın en büyük kenti olan El Halil'de, Filistin ve İsrailliler birlikte yaşıyor. İkiye bölünen kentin bir kısmı İsrailliler tarafından kontrol edilirken, diğer kısım ise Filistinliler tarafından yönetiliyor. Aynı zamanda El Halil, bir zamanlar Filistin'in Hamas grubun güçlü olduğu yerlerden biriydi.

Mahmud Abbas, Hamas grubunun Haziran 2007'de Gazze'de kontrolü ele geçirerek kendisine sadece Batı Şeria'yı bırakmasının ardından Hamas'a karşı baskılarını artırmıştı. Batı Şeria'da kontrolünü güçlendirmeyi hedefleyen Abbas, daha önce de Cenin ve Nablus'a da güvenlik güçlerini yerleştirmişti. El Halil, El Fetih güçlerinin geldiği üçüncü kent oldu. Hamas'ın Batı Şeria'da güçlenmesini önlemek isteyen Abbas, Hamas bağlantılı kuruluşları kapatmış ve yüzlerce kişiyi gözaltına almıştı.

CİHAN