kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İran'dan ABD'ye atom bombası suçlaması

Giriş Saati : 25.10.2008 12:02
Güncelleme : 25.10.2008 17:30
Yeni Haber
İran'ın önde gelen isimlerinden eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani, 1991'deki Körfez Savaşı sırasında ABD'ye ait bir atom bombasının infilak etmesi sonucu çok sayıda kişinin öldüğünü, birçok kişinin de kanser gibi hastalıklara yakalandığını ileri sürdü.

Rafsancani, bununla birlikte, uluslararası medyada konuya ilişkin hiçbir haberin yayınlanmadığını belirtti. İran'da Düzenin Yararını Teşhis Konseyi ve Uzmanlar Meclisi Başkanı Rafsancani, 1991 yılında Basra ve İran sınırına yakın bir bölgenin arasında gerçekleşen patlamanın sadece bir İtalyan televizyonunda yayınlandığını söyledi. Haberin tam olarak doğrulanamadığını ifade eden Rafsancani, "Eğer bu haber doğruya çok esef verici, çünkü Amerika Irak yönetimini korkutmak için bu cinayeti işlemiştir" diye konuştu.

Olayla ilgili görüntülerin iki hafta önce yayınlandığını hatırlatan Rafsancani, son zamanlarda İtalyan medyasında yer alan habere göre 1991 savaşında Amerikalıların Basra yakınlarında küçük çapta bir atom bombasını infilak ettirdiklerini iddia etti. ABD'nin güvenlik anlaşması için Irak üzerinde baskı uyguladığını kaydeden Rafsancani, Irak'taki BM mandasının sona ermesine iki ay kaldığını belirterek, ABD'nin en az 2-3 yıl daha ülkede kalmak istediğini söyledi. Bazı çevrelerin ABD'nin Irak'tan çekilmesi halinde bölgede bir boşluk oluşacağını ve Irak'ın iç savaşa sürükleneceğini düşündüğünü hatırlatan Rafsancani, "Ancak durum öyle değil. ABD, Irak hükümeti ve halkına baskı uygulayarak şartları kendi çıkarları doğrultusunda değiştirmeye çalışıyor" dedi. ABD'nin Afganistan'daki durumunun Irak'tan da kötü olduğunu kaydeden Rafsancani, kişisel deneyimlerine göre Irak'ın Amerika için bir bataklık olduğunu ve her an bu bataklığın içine gömüldüğünü belirtti.

İHA