kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AKP: Kapatmama gerekçesi yazmışlar

ANKARA
25.10.2008
* AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün: Gerekçeli kararın ana eksenini 'AK Parti neden kapatılmadı' oluşturuyor. 'Laiklik karşıtı bir amaçla eylemde bulunmayacağını gördüğümüz için kapatmadık' diyor. Partilerin bir milletvekiline dava açılabilmesi için Meclis Genel Kurulunun onayı gerekmektedir. Genel Kurul, onay vermezse, o partinin bir milletvekili hakkında dava açılamıyor. Ancak o milletvekilinin partisi hakkında, hiç kimsenin onayına gerek olmadan dava açılabiliyor. Milletvekiline dava açılamazken, o kadar çok milletvekilinin bulunduğu partilere, bu kadar kolay dava açılabilmesi, bizim parti kapatma sistemimizin anayasada aksaklıklarının bulunduğunu gösteren en önemli gerekçedir.

* AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin: Özellikle AK Parti hükümetlerinin yaptığı icraatları özetleyen, AB yolunda yapılan reformları, demokratik açılımlar, insan hakları konusundaki adımlar vurgulanarak AK Parti'nin sahip olduğu iktidar gücünü ülkenin çağdaş, demokratik standartlara kavuşması yönünde kullandığı açıkça tespit edilmiştir. Ancak tüm bu tespitlerden sonra Anayasa'nın 68. maddesinin dördüncü fıkrasına aykırı eylemler tespit edilmesi ciddi bir çelişki oluşturmaktadır.

* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Bahçeli, türban ve AKP kararını değerlendirirken, "TBMM ve siyaset kurumu için daraltılmış bir meşruiyet alanı belirlendiği, bunun sınırlarının çok katı bir çerçevede çizildiği ve bu suretle Meclis iradesinin ve anayasal yetkilerinin çifte vesayet altına alındığı görülmektedir" dedi..

* CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay: Anayasa Mahkemesi kararını vermiştir ve bu kararında AKP'nin irticanın odağı olduğu tespit ve teyit edilmiştir.